Marockanskt bröd

Betyg (1-5):
3.24 (29 betyg)

Snabbgräddade brödkakor med sesamfrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 dl majsmjöl
  • 5.5 dl vetemjöl special
  • 1 ägg eller vatten (till pensling)
  • 3 msk sesamfrö

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. 2. Dela degen i 8 bitar och platta ut dem till 1 cm tunna runda kakor eller platta ut hela degen lika tunn och skär eller sporra ut fyrkanter och lägg på två plåtar.
  3. 3. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
  4. 4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-13

Hej Maria! Brödet passar jättebra till exempelvis en marockansk gryta eller en tagine. Lycka till i köket!

Maria

2019-11-10

Några tips på vad man ska äta till eller på?

Marie

2018-10-16

Gott och enkelt, kalljäste med torrjäst och det funkade jättebra!!

Liknande recept

Baguette med yoghurt

(25)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Vörtlimpor

(9)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Frukostbröd

(13)

Morotsbullar

(57)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Tekakor med havre

(22)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 dl majsmjöl
  • 5.5 dl vetemjöl special
  • 1 ägg eller vatten (till pensling)
  • 3 msk sesamfrö

Marockanskt bröd

Betyg (1-5):
3.24 (29 betyg)

Snabbgräddade brödkakor med sesamfrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. 2. Dela degen i 8 bitar och platta ut dem till 1 cm tunna runda kakor eller platta ut hela degen lika tunn och skär eller sporra ut fyrkanter och lägg på två plåtar.
  3. 3. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
  4. 4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-13

Hej Maria! Brödet passar jättebra till exempelvis en marockansk gryta eller en tagine. Lycka till i köket!

Maria

2019-11-10

Några tips på vad man ska äta till eller på?

Marie

2018-10-16

Gott och enkelt, kalljäste med torrjäst och det funkade jättebra!!

Liknande recept

Baguette med yoghurt

(25)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Vörtlimpor

(9)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Frukostbröd

(13)

Morotsbullar

(57)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Tekakor med havre

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies