Marockanskt bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.27 (30 betyg)

Snabbgräddade brödkakor med sesamfrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 dl majsmjöl
  • 5.5 dl vetemjöl special
  • 1 ägg eller vatten (till pensling)
  • 3 msk sesamfrö

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. 2. Dela degen i 8 bitar och platta ut dem till 1 cm tunna runda kakor eller platta ut hela degen lika tunn och skär eller sporra ut fyrkanter och lägg på två plåtar.
  3. 3. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
  4. 4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Maria! Brödet passar jättebra till exempelvis en marockansk gryta eller en tagine. Lycka till i köket!

Maria

2019-11-10

Några tips på vad man ska äta till eller på?

Marie

2018-10-16

Gott och enkelt, kalljäste med torrjäst och det funkade jättebra!!

Liknande recept

Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hasselnötskavring (mini)

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 dl majsmjöl
  • 5.5 dl vetemjöl special
  • 1 ägg eller vatten (till pensling)
  • 3 msk sesamfrö

Marockanskt bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.27 (30 betyg)

Snabbgräddade brödkakor med sesamfrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. 2. Dela degen i 8 bitar och platta ut dem till 1 cm tunna runda kakor eller platta ut hela degen lika tunn och skär eller sporra ut fyrkanter och lägg på två plåtar.
  3. 3. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
  4. 4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Maria! Brödet passar jättebra till exempelvis en marockansk gryta eller en tagine. Lycka till i köket!

Maria

2019-11-10

Några tips på vad man ska äta till eller på?

Marie

2018-10-16

Gott och enkelt, kalljäste med torrjäst och det funkade jättebra!!

Liknande recept

Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hasselnötskavring (mini)

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)