Marockansk kycklingryta med couscous

Betyg (1-5):
3.66 (32 betyg)

Smakrik kycklinggryta med kryddor som kanel, kardemumma och cayennepeppar.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 900 g kycklingben, tinade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Couscous
  • 3 dl couscous
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Dra loss en del av skinnet från kycklingbenen. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon min.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Bryn kycklingbenen i het stekpanna i lite olja. Salta och peppra. Lägg över i grytan och låt sjuda under lock ca 40 min.

Couscous:

  1. Fräs couscousen och gurkmeja i olja. Dra kastrullen från värmen och häll i kokande vatten och salt, rör om. Låt stå under lock ca 10 min. Blanda ner russin i couscousen och servera med grytan.

Tips

Garnera med klippt persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Elisabeth

2019-12-03

Hur mycket vatten ska det vara i grytan? Ser det ingenstans i ingredienslistan...

Carolina

2019-08-20

Gott. Men vi på 4 pers varav två små barn blev inte mätta. Kommer göra igen men öka ingredienserna.

Alessandra

2019-04-07

Vi gjorde vår utan gurkmeja och Cayenne, blev jättegott. Håller med om vätskan dock, kunde haft hälften så mycket vatten . Tror det kom en massa vätska från kycklingen.

Linda

2019-03-15

Efter 40 minuters sjudande var mycket vatten fortfarande kvar, tror jag också skulle göra som de övriga o tillsätta passerade tomater. + Smak god - vattnig gryta

Jennie

2019-02-14

Vattnig "gryta" skulle göra som Malin skrev att ta en burk passerade tomater istället för vatten

Anonym

2019-02-13

Det var gott!

Malin

2019-02-12

Min gryta blev en vattnig historia. Själva kycklingen var god, men skulle jag göra den igen skulle jag ta en burk passerade tomater och kanske skippa vattnet. Men då kostar det ju lite mer förstås.

Carina

2019-01-19

Spännande kyckling gryta som smakade väldigt gott.

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lökpaj med smördeg

(29)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 900 g kycklingben, tinade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Couscous
  • 3 dl couscous
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin

Marockansk kycklingryta med couscous

Betyg (1-5):
3.66 (32 betyg)

Smakrik kycklinggryta med kryddor som kanel, kardemumma och cayennepeppar.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra loss en del av skinnet från kycklingbenen. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon min.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Bryn kycklingbenen i het stekpanna i lite olja. Salta och peppra. Lägg över i grytan och låt sjuda under lock ca 40 min.

Couscous:

  1. Fräs couscousen och gurkmeja i olja. Dra kastrullen från värmen och häll i kokande vatten och salt, rör om. Låt stå under lock ca 10 min. Blanda ner russin i couscousen och servera med grytan.

Tips

Garnera med klippt persilja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Elisabeth

2019-12-03

Hur mycket vatten ska det vara i grytan? Ser det ingenstans i ingredienslistan...

Carolina

2019-08-20

Gott. Men vi på 4 pers varav två små barn blev inte mätta. Kommer göra igen men öka ingredienserna.

Alessandra

2019-04-07

Vi gjorde vår utan gurkmeja och Cayenne, blev jättegott. Håller med om vätskan dock, kunde haft hälften så mycket vatten . Tror det kom en massa vätska från kycklingen.

Linda

2019-03-15

Efter 40 minuters sjudande var mycket vatten fortfarande kvar, tror jag också skulle göra som de övriga o tillsätta passerade tomater. + Smak god - vattnig gryta

Jennie

2019-02-14

Vattnig "gryta" skulle göra som Malin skrev att ta en burk passerade tomater istället för vatten

Anonym

2019-02-13

Det var gott!

Malin

2019-02-12

Min gryta blev en vattnig historia. Själva kycklingen var god, men skulle jag göra den igen skulle jag ta en burk passerade tomater och kanske skippa vattnet. Men då kostar det ju lite mer förstås.

Carina

2019-01-19

Spännande kyckling gryta som smakade väldigt gott.

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lökpaj med smördeg

(29)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies