Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fräschaste middagen med grillade grönsaker! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 3 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 1 aubergine
  • 2 små zucchini, gärna gul och grön
  • 2 knipplökar
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • olivolja, till pensling
  • 2 tsk flingsalt
  • 20 marinerade oliver
  • 1 dl plockade örter, t ex oregano eller basilika
  • 3 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • nymalen svartpeppar
  • Marinerade oliver:
  • 290 g kalamataoliv
  • 2 sardeller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 citron
  • 0.33 röd chili
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Skär aubergine och zucchini på längden i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Dela löken på längden, även genom blasten. Skär paprikan i fyra avlånga bitar och ta bort kärnorna. Dela tomater och citron.
  3. Pensla grönsakerna och citronens snittyta med olja. Grilla eller stek grönsakerna i het panna tills de är mjuka och har fin färg. Grilla citronhalvorna, så att snittytan blir lätt karamelliserad. Strö flingsalt på grönsakerna.
  4. Vänd varsamt runt grönsakerna (ev skurna i mindre bitar), oliver och örter med couscousen. Pressa över citronsaft och ringla över olja. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen.

Marinerade oliver:

  1. Blanda kalamataoliver med finhackade sardeller, grovhackade vitlöksklyftor, citron skuren i bitar, skivad röd chili, torkad timjan och tsk torkad oregano. Häll på 1 olivolja och låt marinera minst 1 timme men gärna över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Örtfrittata - Coop

(2)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 3 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 1 aubergine
  • 2 små zucchini, gärna gul och grön
  • 2 knipplökar
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • olivolja, till pensling
  • 2 tsk flingsalt
  • 20 marinerade oliver
  • 1 dl plockade örter, t ex oregano eller basilika
  • 3 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • nymalen svartpeppar
  • Marinerade oliver:
  • 290 g kalamataoliv
  • 2 sardeller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 citron
  • 0.33 röd chili
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fräschaste middagen med grillade grönsaker! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Skär aubergine och zucchini på längden i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Dela löken på längden, även genom blasten. Skär paprikan i fyra avlånga bitar och ta bort kärnorna. Dela tomater och citron.
  3. Pensla grönsakerna och citronens snittyta med olja. Grilla eller stek grönsakerna i het panna tills de är mjuka och har fin färg. Grilla citronhalvorna, så att snittytan blir lätt karamelliserad. Strö flingsalt på grönsakerna.
  4. Vänd varsamt runt grönsakerna (ev skurna i mindre bitar), oliver och örter med couscousen. Pressa över citronsaft och ringla över olja. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen.

Marinerade oliver:

  1. Blanda kalamataoliver med finhackade sardeller, grovhackade vitlöksklyftor, citron skuren i bitar, skivad röd chili, torkad timjan och tsk torkad oregano. Häll på 1 olivolja och låt marinera minst 1 timme men gärna över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Örtfrittata - Coop

(2)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies