Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Enklare än så här blir det inte att grilla vego. Numera finns massor av goda vegokorvar att testa. Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 300 g vegokorvar
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 gula lökar
  • Marinad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rökt paprikapulver

Gör så här

  1. Skär paprika och lök i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 3 cm stora bitar och lägg allt i en plastpåse.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner i påsen. Krama runt marinaden ordentligt med korv och grönsaker och låt marinera 1–2 timmar.
  3. Trä upp allt på grillspett och grilla spetten till fin färg och tills lök och paprika är mjuka.

Tips

Tricket är att ge spetten massor av smak. Pensla gärna extra när de ligger på grillen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g vegokorvar
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 gula lökar
  • Marinad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rökt paprikapulver

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Enklare än så här blir det inte att grilla vego. Numera finns massor av goda vegokorvar att testa. Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär paprika och lök i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 3 cm stora bitar och lägg allt i en plastpåse.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner i påsen. Krama runt marinaden ordentligt med korv och grönsaker och låt marinera 1–2 timmar.
  3. Trä upp allt på grillspett och grilla spetten till fin färg och tills lök och paprika är mjuka.

Tips

Tricket är att ge spetten massor av smak. Pensla gärna extra när de ligger på grillen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies