
Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett
Betyg (1-5):
Enklare än så här blir det inte att grilla vego. Numera finns massor av goda vegokorvar att testa. Recept av Gustav Johansson
Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g vegokorvar
- 2 röda paprikor
- 2 gula paprikor
- 2 gula lökar
- Marinad
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 dl hackad persilja
- 3 vitlöksklyftor, rivna
- 1 röd chili, finhackad
- 2 msk olivolja
- 1 msk japansk soja
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk rökt paprikapulver
Gör så här
- Skär paprika och lök i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 3 cm stora bitar och lägg allt i en plastpåse.
- Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner i påsen. Krama runt marinaden ordentligt med korv och grönsaker och låt marinera 1–2 timmar.
- Trä upp allt på grillspett och grilla spetten till fin färg och tills lök och paprika är mjuka.
Tips

Tricket är att ge spetten massor av smak. Pensla gärna extra när de ligger på grillen.
Liknande recept
Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett
Betyg (1-5):
Enklare än så här blir det inte att grilla vego. Numera finns massor av goda vegokorvar att testa. Recept av Gustav Johansson
Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär paprika och lök i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skär korven i 3 cm stora bitar och lägg allt i en plastpåse.
- Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner i påsen. Krama runt marinaden ordentligt med korv och grönsaker och låt marinera 1–2 timmar.
- Trä upp allt på grillspett och grilla spetten till fin färg och tills lök och paprika är mjuka.
Tips

Tricket är att ge spetten massor av smak. Pensla gärna extra när de ligger på grillen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!