Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Det är gott att grilla grönt! Marinera tofuspetten länge så de hinner ta mycket smak av den goda marinaden.

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 500 g Änglamark tofu, naturell (à 250 g)
  • 2 spetspaprikor
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 4 knipplök
  • Marinad:
  • 1 Änglamark citron, finrivet skal och saft
  • 2 Änglamark vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 kruka Änglamark oregano
  • 1.5 dl Änglamark olivolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skär tofun i tärningar 2x2 cm och trä upp på spett. Lägg spetten på ett platt fat och skeda över marinaden. Låt marinera i kylen över natten.
  2. Dela paprikorna på längden och kärna ur. Skär zucchini och aubergine i 1 cm skivor på längden. Dela lökarna på längden. Grilla alla grönsaker mjuka. Salta på båda sidor under grillningen.
  3. Lyft upp spetten, häll marinaden i en skål. Grilla tofuspetten till fin färg. Lägg upp grönsakerna på ett serveringsfat och lägg spetten ovanpå. Skeda över den sparade marinaden.

Servering

Grilla en citron på snittsidan till fin färg och servera till.

Tips

Pimpa marinaden med finhackade kapris, soltorkade tomater eller oliver.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 500 g Änglamark tofu, naturell (à 250 g)
  • 2 spetspaprikor
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 4 knipplök
  • Marinad:
  • 1 Änglamark citron, finrivet skal och saft
  • 2 Änglamark vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 kruka Änglamark oregano
  • 1.5 dl Änglamark olivolja

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Det är gott att grilla grönt! Marinera tofuspetten länge så de hinner ta mycket smak av den goda marinaden.

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skär tofun i tärningar 2x2 cm och trä upp på spett. Lägg spetten på ett platt fat och skeda över marinaden. Låt marinera i kylen över natten.
  2. Dela paprikorna på längden och kärna ur. Skär zucchini och aubergine i 1 cm skivor på längden. Dela lökarna på längden. Grilla alla grönsaker mjuka. Salta på båda sidor under grillningen.
  3. Lyft upp spetten, häll marinaden i en skål. Grilla tofuspetten till fin färg. Lägg upp grönsakerna på ett serveringsfat och lägg spetten ovanpå. Skeda över den sparade marinaden.

Servering

Grilla en citron på snittsidan till fin färg och servera till.

Tips

Pimpa marinaden med finhackade kapris, soltorkade tomater eller oliver.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies