Marinerade thailändska kycklingben
  • Tid 35 min + tid för marinering
  • Ugn 225º

Marinerade thailändska kycklingben

2 (3 betyg)

marinerad kyckling med smak av lime och ingefära. Servera med ris och wokmix.

  • Tillagningstid 35 min + tid för marinering
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 kycklingben
Marinad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl lime, pressad
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk sesamolja
Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 paprikor, tunna klyftor
  • 560 g wokmix med svamp (på burk)
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 msk sweet chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär ett par snitt i varje kycklingben. Blanda marinaden i en ugnsform så stor att kycklingbenen ryms, vänd ner dem och låt dra ca 1 timme i rumstemperatur.

  2. 2

    Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 30 minuter. Ös köttet ett par gånger under stekningen.

  3. 3

    Servera med ris, wokade grönsaker och sås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar