Marinerade thailändska kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Marinerad kyckling med smak av lime och ingefära. Servera med ris och wokmix.

Tillagningstid: 35 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 kycklingben
  • Marinad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl lime, pressad
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 paprikor, tunna klyftor
  • 560 g wokmix med svamp (på burk)
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Skär ett par snitt i varje kycklingben. Blanda marinaden i en ugnsform så stor att kycklingbenen ryms, vänd ner dem och låt dra ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 30 minuter. Ös köttet ett par gånger under stekningen.
  3. Servera med ris, wokade grönsaker och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 8 kycklingben
  • Marinad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl lime, pressad
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 paprikor, tunna klyftor
  • 560 g wokmix med svamp (på burk)
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 msk sweet chilisås

Marinerade thailändska kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Marinerad kyckling med smak av lime och ingefära. Servera med ris och wokmix.

Tillagningstid: 35 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ett par snitt i varje kycklingben. Blanda marinaden i en ugnsform så stor att kycklingbenen ryms, vänd ner dem och låt dra ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 30 minuter. Ös köttet ett par gånger under stekningen.
  3. Servera med ris, wokade grönsaker och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)