Marinerad rökt fisk

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g rökt fisk, t ex böckling, makrill, sik
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • dill eller gräslök
  • röd lök eller purjolök

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, ta bort skinn och alla småben. Lägg fisken på ett fat. Blanda marinaden. Häll den över fisken och låt stå i kylskåp 1/2-1 tim eller över natten. Hacka dill/gräslök och finhacka rödlök/skiva purjolök och strö över fisken.
  2. Lägg något av följande bredvid fisken: - hårdkokta ägg i halvor eller klyftor, tomater i skivor eller klyftor, hackad eller tunt skivad färsk gurka. - hackad ättiksgurka och hackade inlagda rödbetor.

Servering

Servera med kokt potatis och en gräddfilssås eller Örtagårdssås och en sallad.

Tips

Denna rätt är enkel att anpassa för färre eller större portioner. Beräkna 150-200 g rökt fisk per portion.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g rökt fisk, t ex böckling, makrill, sik
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • dill eller gräslök
  • röd lök eller purjolök

Marinerad rökt fisk

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, ta bort skinn och alla småben. Lägg fisken på ett fat. Blanda marinaden. Häll den över fisken och låt stå i kylskåp 1/2-1 tim eller över natten. Hacka dill/gräslök och finhacka rödlök/skiva purjolök och strö över fisken.
  2. Lägg något av följande bredvid fisken: - hårdkokta ägg i halvor eller klyftor, tomater i skivor eller klyftor, hackad eller tunt skivad färsk gurka. - hackad ättiksgurka och hackade inlagda rödbetor.

Servering

Servera med kokt potatis och en gräddfilssås eller Örtagårdssås och en sallad.

Tips

Denna rätt är enkel att anpassa för färre eller större portioner. Beräkna 150-200 g rökt fisk per portion.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies