Marinerad rökt fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rökt fisk, t ex böckling, makrill, sik
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • dill eller gräslök
  • röd lök eller purjolök

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, ta bort skinn och alla småben. Lägg fisken på ett fat. Blanda marinaden. Häll den över fisken och låt stå i kylskåp 1/2-1 tim eller över natten. Hacka dill/gräslök och finhacka rödlök/skiva purjolök och strö över fisken.
  2. Lägg något av följande bredvid fisken: - hårdkokta ägg i halvor eller klyftor, tomater i skivor eller klyftor, hackad eller tunt skivad färsk gurka. - hackad ättiksgurka och hackade inlagda rödbetor.

Servering

Servera med kokt potatis och en gräddfilssås eller Örtagårdssås och en sallad.

Tips

Denna rätt är enkel att anpassa för färre eller större portioner. Beräkna 150-200 g rökt fisk per portion.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g rökt fisk, t ex böckling, makrill, sik
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • dill eller gräslök
  • röd lök eller purjolök

Marinerad rökt fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, ta bort skinn och alla småben. Lägg fisken på ett fat. Blanda marinaden. Häll den över fisken och låt stå i kylskåp 1/2-1 tim eller över natten. Hacka dill/gräslök och finhacka rödlök/skiva purjolök och strö över fisken.
  2. Lägg något av följande bredvid fisken: - hårdkokta ägg i halvor eller klyftor, tomater i skivor eller klyftor, hackad eller tunt skivad färsk gurka. - hackad ättiksgurka och hackade inlagda rödbetor.

Servering

Servera med kokt potatis och en gräddfilssås eller Örtagårdssås och en sallad.

Tips

Denna rätt är enkel att anpassa för färre eller större portioner. Beräkna 150-200 g rökt fisk per portion.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)