För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

Betyg (1-5):
3.88 (40 betyg)

Här lagas kyckling och potatis samtidigt i ugnen. Pensla kycklingen med en marinad så blir det extra gott. Skyn blir till en god sås med en smaksatt crème fraiche.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 dl crème fraiche tomat & örter
  • Marinad:
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Sallad:
  • 70 g salladsmix
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla på kycklingen.
  2. Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och salta. Ställ in potatisen i varmluftsugn.
  3. Ställ in kycklingen i ugnen efter 10 min och tillaga i ca 20 min, till en innertemperatur på 70°.
  4. Värm skyn från kycklingen med den smaksatta crème fraichen till en sås.

Sallad:

  1. Vänd runt salladsmix och tomater med olja, vinäger, salt och peppar.

Servering

Toppa med lite färska örter.

Tips

Om du inte har varmluftsugn går det bra att steka kycklingfiléerna i panna på spisen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Lena! Här har vi räknat med en temperatur på ugnen som gör att kycklingen ska vara inne kortare tid än potatisen. Men du kan såklart plocka ut plåten med potatis efter 10 minuter och då lägga till kycklingen och pensla med marinaden. Se bara till att kycklingen får en innertemperatur på 70° innan du plockar ut den. Mvh Maja (redaktör)

Lena

2020-02-28

Kan man lägga allt tillsammans i ungen samtidigt

Rose-Marie

2020-01-12

Trevligt recept! Mycket gott och lättlagat👍

Veronica

2019-09-19

Den här rätten fungerar utmärkt gluten och mjölkfri, creme fraiche byts till en mjölfri. Mycket gott kommer att göras i repris - tack för tipset!

Liknande recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Ugnskyckling med bea och rostad potatis

(2)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

(8)

Rostad potatis och broccoli med kycklingfilé

(15)

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Kycklingspett med hummus

(10)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 dl crème fraiche tomat & örter
  • Marinad:
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Sallad:
  • 70 g salladsmix
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk flingsalt

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

Betyg (1-5):
3.88 (40 betyg)

Här lagas kyckling och potatis samtidigt i ugnen. Pensla kycklingen med en marinad så blir det extra gott. Skyn blir till en god sås med en smaksatt crème fraiche.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla på kycklingen.
  2. Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och salta. Ställ in potatisen i varmluftsugn.
  3. Ställ in kycklingen i ugnen efter 10 min och tillaga i ca 20 min, till en innertemperatur på 70°.
  4. Värm skyn från kycklingen med den smaksatta crème fraichen till en sås.

Sallad:

  1. Vänd runt salladsmix och tomater med olja, vinäger, salt och peppar.

Servering

Toppa med lite färska örter.

Tips

Om du inte har varmluftsugn går det bra att steka kycklingfiléerna i panna på spisen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Lena! Här har vi räknat med en temperatur på ugnen som gör att kycklingen ska vara inne kortare tid än potatisen. Men du kan såklart plocka ut plåten med potatis efter 10 minuter och då lägga till kycklingen och pensla med marinaden. Se bara till att kycklingen får en innertemperatur på 70° innan du plockar ut den. Mvh Maja (redaktör)

Lena

2020-02-28

Kan man lägga allt tillsammans i ungen samtidigt

Rose-Marie

2020-01-12

Trevligt recept! Mycket gott och lättlagat👍

Veronica

2019-09-19

Den här rätten fungerar utmärkt gluten och mjölkfri, creme fraiche byts till en mjölfri. Mycket gott kommer att göras i repris - tack för tipset!

Liknande recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Ugnskyckling med bea och rostad potatis

(2)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

(8)

Rostad potatis och broccoli med kycklingfilé

(15)

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Kycklingspett med hummus

(10)