Marinerad hushållsost

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Chili, vitlök, oliver och färska kryddor ger en underbar marinad som är värd att ta tillvara på då osten har marinerats.

Tillagningstid: 10 minuter
300 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 300 g hushållsost skuren i 1,5 + 1,5 cm tärningar
  • 1 skivad, urkärnad röd chili
  • 0.5 dl små svarta oliver
  • 2 delade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 4 dl olivolja (ska täcka all ost)

Gör så här

  1. Varva osttärningarna med chilin, oliverna, vitlöksklyftor samt kryddor i en burk.
  2. Häll på olivolja så att allt blir inoljat. Låt marinera i kylen ca 2 dagar före användning.

Servering

Servera med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tips

Oljan kan sedan användas som smaksättare eller som dressing till sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valnötspesto med västerbottensost och rucola

(24)

Potkäs

(1)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Pepparkaksrullade ädelostbollar

(7)

Äggröra med parmachips

(4)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Örtvåfflor med brie

(13)

Polarpizzor

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 300 g hushållsost skuren i 1,5 + 1,5 cm tärningar
  • 1 skivad, urkärnad röd chili
  • 0.5 dl små svarta oliver
  • 2 delade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 4 dl olivolja (ska täcka all ost)

Marinerad hushållsost

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Chili, vitlök, oliver och färska kryddor ger en underbar marinad som är värd att ta tillvara på då osten har marinerats.

Tillagningstid: 10 minuter
300 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva osttärningarna med chilin, oliverna, vitlöksklyftor samt kryddor i en burk.
  2. Häll på olivolja så att allt blir inoljat. Låt marinera i kylen ca 2 dagar före användning.

Servering

Servera med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tips

Oljan kan sedan användas som smaksättare eller som dressing till sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valnötspesto med västerbottensost och rucola

(24)

Potkäs

(1)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Pepparkaksrullade ädelostbollar

(7)

Äggröra med parmachips

(4)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Örtvåfflor med brie

(13)

Polarpizzor

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies