Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.89 (28 betyg)

Marinera fläskkarrén med äppeljuice och koriander så blir den saftig och god.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g utbankad fläskkarré, eller kycklingfilé
  • 1 kg potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Marinad:
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 2 msk soja
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk olivolja
  • Tomatsalsa:
  • 4 tärnade tomater
  • 1 hackad rödlök
  • 3 msk mango chutney
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela eller klyfta potatisen och lägg på en ugnsplåt. Vänd runt i olja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills den är gyllene, ca 25 min.

Marinad

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttskivorna i en form eller plastpåse och häll på marinaden. Marinera minst 30 minuter i rumstemperatur eller 2 timmar i kyl. Låt köttet stå i rumstemperatur innan det grillas om det har stått i kylen.
  2. Hetta upp en grill/stekpanna och stek karrén 2-4 min per sida. Stektiden beror på tjockleken av köttet.

Tomatsalsa

  1. Blanda ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.
  2. De flesta sojor är glutenfria, men det finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2012-04-04

Det blev gott med rårakor till!

Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g utbankad fläskkarré, eller kycklingfilé
  • 1 kg potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Marinad:
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 2 msk soja
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk olivolja
  • Tomatsalsa:
  • 4 tärnade tomater
  • 1 hackad rödlök
  • 3 msk mango chutney
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.89 (28 betyg)

Marinera fläskkarrén med äppeljuice och koriander så blir den saftig och god.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela eller klyfta potatisen och lägg på en ugnsplåt. Vänd runt i olja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills den är gyllene, ca 25 min.

Marinad

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttskivorna i en form eller plastpåse och häll på marinaden. Marinera minst 30 minuter i rumstemperatur eller 2 timmar i kyl. Låt köttet stå i rumstemperatur innan det grillas om det har stått i kylen.
  2. Hetta upp en grill/stekpanna och stek karrén 2-4 min per sida. Stektiden beror på tjockleken av köttet.

Tomatsalsa

  1. Blanda ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.
  2. De flesta sojor är glutenfria, men det finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2012-04-04

Det blev gott med rårakor till!

Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies