Marinerad biff med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g utskuren biff eller lövbiff
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 mogen mango
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Strimla köttet tunt. Snitta och kärna ur chilifrukten, finhacka den och vitlöken. Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, lite mer än hälften av oljan, salt och peppar. Täck över och låt det marinera i kylskåp minst 4 timmar.
  2. Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i strimlor. Hetta upp resten av oljan i woken. Lägg i och woka det kryddade köttet under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.

Servering

Servera med kokt ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kassler med ananas och ost

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vildsvinsgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(92)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g utskuren biff eller lövbiff
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 mogen mango
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Marinerad biff med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla köttet tunt. Snitta och kärna ur chilifrukten, finhacka den och vitlöken. Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, lite mer än hälften av oljan, salt och peppar. Täck över och låt det marinera i kylskåp minst 4 timmar.
  2. Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i strimlor. Hetta upp resten av oljan i woken. Lägg i och woka det kryddade köttet under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.

Servering

Servera med kokt ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kassler med ananas och ost

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vildsvinsgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(92)