Marinerad biff med mango

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 200 g utskuren biff eller lövbiff
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 mogen mango
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Strimla köttet tunt. Snitta och kärna ur chilifrukten, finhacka den och vitlöken. Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, lite mer än hälften av oljan, salt och peppar. Täck över och låt det marinera i kylskåp minst 4 timmar.
  2. Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i strimlor. Hetta upp resten av oljan i woken. Lägg i och woka det kryddade köttet under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.

Servering

Servera med kokt ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kassler med ananas och ost

(43)

Gryta africana

(42)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

(6)

Fläskfilé africana

(41)

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

(17)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g utskuren biff eller lövbiff
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 mogen mango
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Marinerad biff med mango

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla köttet tunt. Snitta och kärna ur chilifrukten, finhacka den och vitlöken. Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, lite mer än hälften av oljan, salt och peppar. Täck över och låt det marinera i kylskåp minst 4 timmar.
  2. Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i strimlor. Hetta upp resten av oljan i woken. Lägg i och woka det kryddade köttet under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.

Servering

Servera med kokt ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kassler med ananas och ost

(43)

Gryta africana

(42)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

(6)

Fläskfilé africana

(41)

Gryta på vildsvin, aprikoser, nötter och russin

(17)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies