För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marinerad biff med kapris och grönpeppar

Betyg (1-5):
2 (9 betyg)

Låt köttet vila i en klassisk, pepprig marinad. Välkommet till middag eller en saftig lunch.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g biff, i bit
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Marinad:
  • 6 schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 tsk kapris
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Salta och peppra biffraden ordentligt runt om. Bryn den i smöret tills den fått fin färg. Lägg över biffen i en ugnsfast form och stek i ugn till en innertemperatur av 58-62°, 40-50 minuter. Låt köttet svalna och skär upp det i 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Fräs schalottenlök, chili, grönpeppar och kapris hastigt i smör utan att det får färg. Blanda olivolja och balsamvinäger och slå över fräset i stekpannan. Salta och peppra. Låt allt bli varmt. Slå marinaden över köttet. Strö över persiljan.

Servering

Servera gärna med några salladskapris och en fransk potatissallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(16)

Karibisk köttgryta

(17)

Köttfärspaté

(6)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(5)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g biff, i bit
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Marinad:
  • 6 schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 tsk kapris
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja

Marinerad biff med kapris och grönpeppar

Betyg (1-5):
2 (9 betyg)

Låt köttet vila i en klassisk, pepprig marinad. Välkommet till middag eller en saftig lunch.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra biffraden ordentligt runt om. Bryn den i smöret tills den fått fin färg. Lägg över biffen i en ugnsfast form och stek i ugn till en innertemperatur av 58-62°, 40-50 minuter. Låt köttet svalna och skär upp det i 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Fräs schalottenlök, chili, grönpeppar och kapris hastigt i smör utan att det får färg. Blanda olivolja och balsamvinäger och slå över fräset i stekpannan. Salta och peppra. Låt allt bli varmt. Slå marinaden över köttet. Strö över persiljan.

Servering

Servera gärna med några salladskapris och en fransk potatissallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(16)

Karibisk köttgryta

(17)

Köttfärspaté

(6)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(5)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)