Marängsviss med chokladkolasås och bärkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Marängsviss är en favoritdessert, och den här är faktiskt extra god, men kakor och frysta bär. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 liter vaniljglass
  • maränger
  • 3 dl vispgrädde, fluffigt vispad
  • valfria kakor
  • Chokladkolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Bärkompott
  • 250 g frysta bär, t ex sommarbär
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Chokladkolasås: Koka upp alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min. Rör ner vaniljsockret och låt svalna.

Bärkompott:

  1. Värm bären i en kastrull tillsammans med sockret tills bären är tinade och sockret smält.
  2. Skeda upp glass och vispad grädde i småskålar eller en stor, toppa med maränger, ev krossade kakor och skeda på kompotten. Ringla över sås och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2020-03-01

Mycket god och lättlagad chokladkolasås

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 liter vaniljglass
  • maränger
  • 3 dl vispgrädde, fluffigt vispad
  • valfria kakor
  • Chokladkolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Bärkompott
  • 250 g frysta bär, t ex sommarbär
  • 2 msk socker

Marängsviss med chokladkolasås och bärkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Marängsviss är en favoritdessert, och den här är faktiskt extra god, men kakor och frysta bär. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Chokladkolasås: Koka upp alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min. Rör ner vaniljsockret och låt svalna.

Bärkompott:

  1. Värm bären i en kastrull tillsammans med sockret tills bären är tinade och sockret smält.
  2. Skeda upp glass och vispad grädde i småskålar eller en stor, toppa med maränger, ev krossade kakor och skeda på kompotten. Ringla över sås och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2020-03-01

Mycket god och lättlagad chokladkolasås

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)