Mangokyckling med habanero

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Här samsas exotisk mango- och kokossmak med en av världens starkaste chilifrukter — habanero.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 3 skivade salladslökar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 700 g tärnad fast potatis
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 msk finhackad urkärnad habanero
  • 1 urkärnad fint skuren röd paprika
  • 1 urkärnad, skalad, tärnad mogen mango eller 250 g djupfrysta tinade mangobitar

Gör så här

  1. Krydda kycklingbrösten med salt och svartpeppar. Hetta upp en stek- eller traktörpanna med höga kanter. Stek kycklingbrösten i olivolja, 2–3 minuter på var sida.
  2. Ta upp kycklingbrösten och lägg åt sidan. Gör rent stekpannan. Stek lök, vitlök och potatis i olja 5 minuter, krydda med salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk och honung, blanda väl. Låt småkoka under lock i 5 minuter. Lägg i kycklingbrösten och låt småputtra ytterligare 5–8 minuter utan lock tills kycklingen är klar.
  4. Avsluta med att blanda ner habanero, paprika, mango och salladslök. Servera med ris.

Tips

Saknar du ett riktigt tättslutande lock, lägg ett smörpapper emellan för att behålla vätskan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Perra

2012-10-19

Gytt!! Kanske lite mindre potatis, å äter pasta till...

Liknande recept

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Thailändsk bowl

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 3 skivade salladslökar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 700 g tärnad fast potatis
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 msk finhackad urkärnad habanero
  • 1 urkärnad fint skuren röd paprika
  • 1 urkärnad, skalad, tärnad mogen mango eller 250 g djupfrysta tinade mangobitar

Mangokyckling med habanero

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Här samsas exotisk mango- och kokossmak med en av världens starkaste chilifrukter — habanero.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda kycklingbrösten med salt och svartpeppar. Hetta upp en stek- eller traktörpanna med höga kanter. Stek kycklingbrösten i olivolja, 2–3 minuter på var sida.
  2. Ta upp kycklingbrösten och lägg åt sidan. Gör rent stekpannan. Stek lök, vitlök och potatis i olja 5 minuter, krydda med salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk och honung, blanda väl. Låt småkoka under lock i 5 minuter. Lägg i kycklingbrösten och låt småputtra ytterligare 5–8 minuter utan lock tills kycklingen är klar.
  4. Avsluta med att blanda ner habanero, paprika, mango och salladslök. Servera med ris.

Tips

Saknar du ett riktigt tättslutande lock, lägg ett smörpapper emellan för att behålla vätskan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Perra

2012-10-19

Gytt!! Kanske lite mindre potatis, å äter pasta till...

Liknande recept

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Thailändsk bowl

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies