
Mangofromage med passionsfrukt
Betyg (1-5):
En frisk och god efterrätt.
Tillagningstid: 20 minuter + minst 1 timme att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 mogen mango eller 300 g frusen, tinad, avrunnen
- 1 lime, pressad saft
- 2 gelatinblad
- 2 ägg
- 0.5 dl socker
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Dela mangon, ta bort kärnan och skär ut allt fruktkött (se bild sidan 24). Lägg mangokött och limesaften i en mixer och mixa det slätt.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Separera äggulor från -vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.
- Värm upp den mixade mangon lätt i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem ordentligt. Lägg gelatinet i kastrullen och rör om tills det löst sig.
- Vänd ner mangon i ägg-sockerblandningen och vänd sedan ner den vispade grädden. Häll mangofromagen i små glas, låt stå i kylskåp minst en timme.
- Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det på fromagen. Garnera gärna med en myntakvist.
Liknande recept
Mangofromage med passionsfrukt
Betyg (1-5):
En frisk och god efterrätt.
Tillagningstid: 20 minuter + minst 1 timme att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela mangon, ta bort kärnan och skär ut allt fruktkött (se bild sidan 24). Lägg mangokött och limesaften i en mixer och mixa det slätt.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Separera äggulor från -vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.
- Värm upp den mixade mangon lätt i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem ordentligt. Lägg gelatinet i kastrullen och rör om tills det löst sig.
- Vänd ner mangon i ägg-sockerblandningen och vänd sedan ner den vispade grädden. Häll mangofromagen i små glas, låt stå i kylskåp minst en timme.
- Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det på fromagen. Garnera gärna med en myntakvist.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-09-22
Krämig och god. Enkel att fixa till med proffsigt resultat. Bytte mango mot konserverad persika och lite rivet limeskal andra gången - succe'
2012-11-20
Mums sa jag och mina mangoälskande grabbar!
2012-10-16
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sara
2014-09-22
Krämig och god. Enkel att fixa till med proffsigt resultat. Bytte mango mot konserverad persika och lite rivet limeskal andra gången - succe'
Matmamma
2012-11-20
Mums sa jag och mina mangoälskande grabbar!
2012-10-16