För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mandelpannkaka med kvarg

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Mättande och god ugnspannkaka med härlig vitkålssallad med lingon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 dl mjölk
  • 250 g kvarg
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Vitkålssallad:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 dl lingon
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk timjan
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Mät upp vetemjöl, mandelmjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet.
  2. Vispa i resten av mjölken, kvarg och ägg. Smörj en ugnssäker form, 25 x 35 cm.
  3. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25 –30 min.

Vitkålssallad

  1. Blanda ingredienserna till salladen i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2015-07-22

Gjorde som fika, mosade bananer och hallon till. Supergott!

Marie

2014-12-07

God även som middagsrätt! Salladen till är en vinnare.

anette

2014-03-01

Jätte god, jag tog i lite hackad mandel och serverade med jordgubbssylt.

Liknande recept

Färskostpaj med nässlor

(3)

Gnocchi grundrecept

(59)

Vegetariska julköttbullar med stekt grönkål

(27)

Panpizza

(2)

Empanadas

(21)

Vegopizza på kikärtsbotten

(24)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 dl mjölk
  • 250 g kvarg
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Vitkålssallad:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 dl lingon
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk timjan
  • svartpeppar
  • salt

Mandelpannkaka med kvarg

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Mättande och god ugnspannkaka med härlig vitkålssallad med lingon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp vetemjöl, mandelmjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet.
  2. Vispa i resten av mjölken, kvarg och ägg. Smörj en ugnssäker form, 25 x 35 cm.
  3. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25 –30 min.

Vitkålssallad

  1. Blanda ingredienserna till salladen i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2015-07-22

Gjorde som fika, mosade bananer och hallon till. Supergott!

Marie

2014-12-07

God även som middagsrätt! Salladen till är en vinnare.

anette

2014-03-01

Jätte god, jag tog i lite hackad mandel och serverade med jordgubbssylt.

Liknande recept

Färskostpaj med nässlor

(3)

Gnocchi grundrecept

(59)

Vegetariska julköttbullar med stekt grönkål

(27)

Panpizza

(2)

Empanadas

(21)

Vegopizza på kikärtsbotten

(24)