Mandelmjölk med chiakryddor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Värm den eller häll en kall skvätt i frukostgröten eller müslin.

Tillagningstid: 20 min + tid till blötläggning
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl sötmandlar
  • 5 dl + 10 dl vatten
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk honung eller 1,5 msk agavesirap
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blötlägg mandeln över natten i 5 dl vatten, i rumstemperatur.
  2. Häll av vattnet och mixa mandeln länge med 10 dl nytt vatten.
  3. Sila genom till exempel en silduk. Krama ut vätskan ordentligt. Smaksätt med kryddor, salt och honung.
  4. Mjölken håller ett par dagar i kylskåp. Spar den överblivna massan till nötbollarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl sötmandlar
  • 5 dl + 10 dl vatten
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk honung eller 1,5 msk agavesirap
  • 1 krm salt

Mandelmjölk med chiakryddor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Värm den eller häll en kall skvätt i frukostgröten eller müslin.

Tillagningstid: 20 min + tid till blötläggning
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg mandeln över natten i 5 dl vatten, i rumstemperatur.
  2. Häll av vattnet och mixa mandeln länge med 10 dl nytt vatten.
  3. Sila genom till exempel en silduk. Krama ut vätskan ordentligt. Smaksätt med kryddor, salt och honung.
  4. Mjölken håller ett par dagar i kylskåp. Spar den överblivna massan till nötbollarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)