Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Saftig sockerkaksliknande kaka med kryddig smak av muscovado och apelsin.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1.5 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd, till formen
  • 0.5 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea) och -saft.
  2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jurgita

2018-11-26

Kakan blev mycket mjuk och god. Har ändrat lite på recept då det inte fanns muscovadosocker hemma - hade 1dl ljus sirap, 1dl dadelhonung och 1 dl brunt socker istället. Skulle däremot inte säja att den är festlig.

Liknande recept

Banoffee-paj

(83)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Snabba marängbakelser

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1.5 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd, till formen
  • 0.5 dl flagad mandel

Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Saftig sockerkaksliknande kaka med kryddig smak av muscovado och apelsin.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea) och -saft.
  2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jurgita

2018-11-26

Kakan blev mycket mjuk och god. Har ändrat lite på recept då det inte fanns muscovadosocker hemma - hade 1dl ljus sirap, 1dl dadelhonung och 1 dl brunt socker istället. Skulle däremot inte säja att den är festlig.

Liknande recept

Banoffee-paj

(83)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Snabba marängbakelser

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies