Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Saftig sockerkaksliknande kaka med kryddig smak av muscovado och apelsin.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1.5 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd, till formen
  • 0.5 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea) och -saft.
  2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jurgita

2018-11-26

Kakan blev mycket mjuk och god. Har ändrat lite på recept då det inte fanns muscovadosocker hemma - hade 1dl ljus sirap, 1dl dadelhonung och 1 dl brunt socker istället. Skulle däremot inte säja att den är festlig.

Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Rabarberpaj - Coop

(42)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Snabba browniebitar med jordnötssmör - Coop

(12)

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1.5 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd, till formen
  • 0.5 dl flagad mandel

Mandelkaka med apelsin och ingefära

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Saftig sockerkaksliknande kaka med kryddig smak av muscovado och apelsin.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea) och -saft.
  2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jurgita

2018-11-26

Kakan blev mycket mjuk och god. Har ändrat lite på recept då det inte fanns muscovadosocker hemma - hade 1dl ljus sirap, 1dl dadelhonung och 1 dl brunt socker istället. Skulle däremot inte säja att den är festlig.

Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Rabarberpaj - Coop

(42)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Snabba browniebitar med jordnötssmör - Coop

(12)

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies