Mandelkaka med ananas

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajbotten:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 100 g riven mandelmassa,
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 ananas
  • 0.5 dl aprikosmarmelad
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde, eller dubbla mängden glass
  • 1 msk färsk mynta, några blad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta ihop till en smidig deg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en springform, cirka 25 centimeter i diameter. Tryck ut degen upp på halva väggen.
  2. Vispa sönder äggen, blanda i mandelmassa, grädde och vatten och häll blandningen över pajdegen. Grädda mitt i ugnen tills blandningen stannat, cirka 30 minuter. Låt svalna.
  3. Skala ananasen, ta bort roten och skär fruktköttet i bitar. Grilla bitarna någon minut och lägg dem på kakan. Värm aprikosmarmeladen och skeda den över ananasen. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och eventuellt några myntablad som garnering.

Tips

Det går bra att lägga på ananasbitar utan att grilla dem först.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladtoppar

(3)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vattenmelonsoppa

(0)

Äppelsockerkaka

(34)
12 st
  • Pajbotten:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 100 g riven mandelmassa,
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 ananas
  • 0.5 dl aprikosmarmelad
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde, eller dubbla mängden glass
  • 1 msk färsk mynta, några blad

Mandelkaka med ananas

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta ihop till en smidig deg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en springform, cirka 25 centimeter i diameter. Tryck ut degen upp på halva väggen.
  2. Vispa sönder äggen, blanda i mandelmassa, grädde och vatten och häll blandningen över pajdegen. Grädda mitt i ugnen tills blandningen stannat, cirka 30 minuter. Låt svalna.
  3. Skala ananasen, ta bort roten och skär fruktköttet i bitar. Grilla bitarna någon minut och lägg dem på kakan. Värm aprikosmarmeladen och skeda den över ananasen. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och eventuellt några myntablad som garnering.

Tips

Det går bra att lägga på ananasbitar utan att grilla dem först.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladtoppar

(3)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vattenmelonsoppa

(0)

Äppelsockerkaka

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies