Mandel- och pistagekrokant

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.82 (17 betyg)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Fruktbollar med mörk choklad

Betyg
Betyg
(25)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Mandel- och pistagekrokant

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.82 (17 betyg)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Fruktbollar med mörk choklad

Betyg
Betyg
(25)