För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mandel- och pistagekrokant

Betyg (1-5):
2.82 (17 betyg)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ines praliner

(0)

Rickards kärleksmums

(10)

Hasselnötsformar

(0)

Påskkladdkaka med marshmallows

(11)

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

(5)

Sesamrutor

(11)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Banankaka med choklad och nötter

(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Mandel- och pistagekrokant

Betyg (1-5):
2.82 (17 betyg)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ines praliner

(0)

Rickards kärleksmums

(10)

Hasselnötsformar

(0)

Påskkladdkaka med marshmallows

(11)

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

(5)

Sesamrutor

(11)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Banankaka med choklad och nötter

(16)