För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mandel- och pistagekrokant

Betyg (1-5):
2.82 (17 betyg)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Sesamrutor

(12)

Fruktbollar med mörk choklad

(25)

Nöt- och chokladtårta med jordgubbar

(32)

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

(5)

Chokladtoppar

(5)

Ines praliner

(0)

Rickards kärleksmums

(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk grovhackad sötmandel
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Mandel- och pistagekrokant

Betyg (1-5):
2.82 (17 betyg)

Baka eget chokladgodis och låt gästerna knapra på mörka, nötiga nougatbitar till kaffet.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 0,5 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Sesamrutor

(12)

Fruktbollar med mörk choklad

(25)

Nöt- och chokladtårta med jordgubbar

(32)

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

(5)

Chokladtoppar

(5)

Ines praliner

(0)

Rickards kärleksmums

(10)