Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
4.62 (8 betyg)

Smakkombinationen är ljuvlig – prova!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 dl fint riven parmesan
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk olja till stekning

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.
  2. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.
  3. Forma ca 20 bollar med blöta händer. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.
  4. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopiroger

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Risfyllda grönsaker

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 dl fint riven parmesan
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk olja till stekning

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
4.62 (8 betyg)

Smakkombinationen är ljuvlig – prova!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.
  2. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.
  3. Forma ca 20 bollar med blöta händer. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.
  4. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopiroger

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Risfyllda grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies