Mandel- och ostgratinerade rödbetor

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Våga mera vego på julbordet!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1 kg tunt klyftade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl skållade mandlar
  • 200 g riven brännvinsost

Gör så här

  1. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över olja.
  2. Rosta i ugnen på 200 grader tills betorna är mjuka, 25–30 minuter, känn efter med provsticka.
  3. Ringla över vinäger, strö över mandlar och ost. Gratinera på 225 grader tills osten och mandlarna fått gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erja

2012-09-08

Härligt mat i säsongen. Alla i familjen tyckte om denna enkla rätt!

Elisabet

2012-01-13

Supergod och enkel. Har bjudit på rätten, gästerna tyckte också det var jättegott.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(79)

Brunchplåt

(33)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1 kg tunt klyftade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl skållade mandlar
  • 200 g riven brännvinsost

Mandel- och ostgratinerade rödbetor

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Våga mera vego på julbordet!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över olja.
  2. Rosta i ugnen på 200 grader tills betorna är mjuka, 25–30 minuter, känn efter med provsticka.
  3. Ringla över vinäger, strö över mandlar och ost. Gratinera på 225 grader tills osten och mandlarna fått gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erja

2012-09-08

Härligt mat i säsongen. Alla i familjen tyckte om denna enkla rätt!

Elisabet

2012-01-13

Supergod och enkel. Har bjudit på rätten, gästerna tyckte också det var jättegott.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(79)

Brunchplåt

(33)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies