För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mandel- och ostgratinerade rödbetor

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Våga mera vego på julbordet!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tunt klyftade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl skållade mandlar
  • 200 g riven brännvinsost

Gör så här

  1. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över olja.
  2. Rosta i ugnen på 200 grader tills betorna är mjuka, 25–30 minuter, känn efter med provsticka.
  3. Ringla över vinäger, strö över mandlar och ost. Gratinera på 225 grader tills osten och mandlarna fått gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benita

2019-12-25

Gott! Använde färdigkokta rödbetor och mindre olja då osten var fet.

Erja

2012-09-08

Härligt mat i säsongen. Alla i familjen tyckte om denna enkla rätt!

Elisabet

2012-01-13

Supergod och enkel. Har bjudit på rätten, gästerna tyckte också det var jättegott.

Liknande recept

Frasig minipizza

(19)

Godaste köttbullarna

(0)

Pastasallad med salami och mozzarella

(27)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(126)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg tunt klyftade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl skållade mandlar
  • 200 g riven brännvinsost

Mandel- och ostgratinerade rödbetor

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Våga mera vego på julbordet!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över olja.
  2. Rosta i ugnen på 200 grader tills betorna är mjuka, 25–30 minuter, känn efter med provsticka.
  3. Ringla över vinäger, strö över mandlar och ost. Gratinera på 225 grader tills osten och mandlarna fått gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benita

2019-12-25

Gott! Använde färdigkokta rödbetor och mindre olja då osten var fet.

Erja

2012-09-08

Härligt mat i säsongen. Alla i familjen tyckte om denna enkla rätt!

Elisabet

2012-01-13

Supergod och enkel. Har bjudit på rätten, gästerna tyckte också det var jättegott.

Liknande recept

Frasig minipizza

(19)

Godaste köttbullarna

(0)

Pastasallad med salami och mozzarella

(27)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(126)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)