Mandel- och citrondessert

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

En len, frisk och krämig godsak som passar fint efter en mastig middag.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 100 g mald eller mixad sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk majsena
  • 2 msk mjölk
  • Garnering:
  • 1 urkärnat granatäpple
  • 1 tärnad kiwi
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, mandel, socker och citronskal under omrörning. Ta kastrullen från plattan, lägg på lock och låt stå ca 20 minuter.
  2. Häll blandningen genom en sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur mandeln. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör ut majsenan i mjölken och blanda det i kastrullen. Koka upp och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat.
  3. Fördela i portionsskålar/glas, täck över och kyl.
  4. Garnera med granatäppelkärnor, kiwi och pistagenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladmousse med nektariner

(6)

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

(0)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(25)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 100 g mald eller mixad sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk majsena
  • 2 msk mjölk
  • Garnering:
  • 1 urkärnat granatäpple
  • 1 tärnad kiwi
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Mandel- och citrondessert

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

En len, frisk och krämig godsak som passar fint efter en mastig middag.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, mandel, socker och citronskal under omrörning. Ta kastrullen från plattan, lägg på lock och låt stå ca 20 minuter.
  2. Häll blandningen genom en sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur mandeln. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör ut majsenan i mjölken och blanda det i kastrullen. Koka upp och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat.
  3. Fördela i portionsskålar/glas, täck över och kyl.
  4. Garnera med granatäppelkärnor, kiwi och pistagenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladmousse med nektariner

(6)

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

(0)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(25)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies