Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Njut av hemlagad sushi.

40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 0.5 sats kokt sushiris
  • 200 g laxfilé, gärna en avlång bit t ex "Salma" eller "Finest"
  • 2 morötter
  • 0.25 kruka gräslök
  • 1 avokado
  • sushi su
  • 4 nori-ark
  • Grön chilimajonnäs:
  • 1.5 dl äkta majonnäs (köpt eller hemgjord)
  • 1 finhackad grön chili
  • salt
  • Till servering:
  • gari (inlagd ingefära)
  • wasabi
  • japansk soja
  • Sushi Su:
  • 2 dl risvinsvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär moroten i ½ cm tjocka stavar och marinera dem i sushi su minst 1 timme.
  2. Lägg laxen i en torr het stekpanna helst av järn, och sota ca 5 sek per sida. Skär den i långa strimlor, ca ½ cm tjocka. Skär avokado i liknande stavar.
  3. Lägg nori-arket på en bambumatta med den glansiga sidan mot mattan och ränderna längs med trådsömmarna. Lägg på ca 1 ½ dl kokt sushiris. Lämna ca 6 cm från den övre kanten på nori-arket. Dra ett streck med wasabi i mitten och lägg på morot, lax, avokado och några gräslöksstrån. Ta hjälp av mattan och rulla ihop din maki till en rulle. Skär rullen i 12 bitar och ställ på ett serveringsfat. Fortsätt med resterande nori-ark.

Grön chilimajonnäs

  1. Blanda ner nhackad grön chili i majonnäsen. Smaka av med salt. Lägg i en spritspåse och spritsa en liten klick på varje sushibit. Garnera med gräslök. Servera med gari, wasabi och soja.

Sushi SU

  1. Blanda risvinäger, citronsaft, socker och salt i en kastrull. Värm utan att koka tills sockret har lösts upp. Låt svalna.

Tips

Gör en sojadipp av 1 dl japansk soja, 0,75 dl vatten och 0,5 dl citronsaft. Gott att doppa makirullar i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stompad jansson

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Limeströmming

(0)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 sats kokt sushiris
  • 200 g laxfilé, gärna en avlång bit t ex "Salma" eller "Finest"
  • 2 morötter
  • 0.25 kruka gräslök
  • 1 avokado
  • sushi su
  • 4 nori-ark
  • Grön chilimajonnäs:
  • 1.5 dl äkta majonnäs (köpt eller hemgjord)
  • 1 finhackad grön chili
  • salt
  • Till servering:
  • gari (inlagd ingefära)
  • wasabi
  • japansk soja
  • Sushi Su:
  • 2 dl risvinsvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 tsk salt

Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Njut av hemlagad sushi.

40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär moroten i ½ cm tjocka stavar och marinera dem i sushi su minst 1 timme.
  2. Lägg laxen i en torr het stekpanna helst av järn, och sota ca 5 sek per sida. Skär den i långa strimlor, ca ½ cm tjocka. Skär avokado i liknande stavar.
  3. Lägg nori-arket på en bambumatta med den glansiga sidan mot mattan och ränderna längs med trådsömmarna. Lägg på ca 1 ½ dl kokt sushiris. Lämna ca 6 cm från den övre kanten på nori-arket. Dra ett streck med wasabi i mitten och lägg på morot, lax, avokado och några gräslöksstrån. Ta hjälp av mattan och rulla ihop din maki till en rulle. Skär rullen i 12 bitar och ställ på ett serveringsfat. Fortsätt med resterande nori-ark.

Grön chilimajonnäs

  1. Blanda ner nhackad grön chili i majonnäsen. Smaka av med salt. Lägg i en spritspåse och spritsa en liten klick på varje sushibit. Garnera med gräslök. Servera med gari, wasabi och soja.

Sushi SU

  1. Blanda risvinäger, citronsaft, socker och salt i en kastrull. Värm utan att koka tills sockret har lösts upp. Låt svalna.

Tips

Gör en sojadipp av 1 dl japansk soja, 0,75 dl vatten och 0,5 dl citronsaft. Gott att doppa makirullar i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stompad jansson

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Limeströmming

(0)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies