Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (6 betyg)

Njut av hemlagad sushi.

40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 sats kokt sushiris
  • 200 g laxfilé, gärna en avlång bit t ex "Salma" eller "Finest"
  • 2 morötter
  • 0.25 kruka gräslök
  • 1 avokado
  • sushi su
  • 4 nori-ark
  • Grön chilimajonnäs:
  • 1.5 dl äkta majonnäs (köpt eller hemgjord)
  • 1 finhackad grön chili
  • Till servering:
  • gari (inlagd ingefära)
  • wasabi
  • japansk soja
  • Sushi Su:
  • 2 dl risvinsvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär moroten i ½ cm tjocka stavar och marinera dem i sushi su minst 1 timme.
  2. Lägg laxen i en torr het stekpanna helst av järn, och sota ca 5 sek per sida. Skär den i långa strimlor, ca ½ cm tjocka. Skär avokado i liknande stavar.
  3. Lägg nori-arket på en bambumatta med den glansiga sidan mot mattan och ränderna längs med trådsömmarna. Lägg på ca 1 ½ dl kokt sushiris. Lämna ca 6 cm från den övre kanten på nori-arket. Dra ett streck med wasabi i mitten och lägg på morot, lax, avokado och några gräslöksstrån. Ta hjälp av mattan och rulla ihop din maki till en rulle. Skär rullen i 12 bitar och ställ på ett serveringsfat. Fortsätt med resterande nori-ark.

Grön chilimajonnäs

  1. Blanda ner nhackad grön chili i majonnäsen. Smaka av med salt. Lägg i en spritspåse och spritsa en liten klick på varje sushibit. Garnera med gräslök. Servera med gari, wasabi och soja.

Sushi SU

  1. Blanda risvinäger, citronsaft, socker och salt i en kastrull. Värm utan att koka tills sockret har lösts upp. Låt svalna.

Tips

Gör en sojadipp av 1 dl japansk soja, 0,75 dl vatten och 0,5 dl citronsaft. Gott att doppa makirullar i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 0.5 sats kokt sushiris
  • 200 g laxfilé, gärna en avlång bit t ex "Salma" eller "Finest"
  • 2 morötter
  • 0.25 kruka gräslök
  • 1 avokado
  • sushi su
  • 4 nori-ark
  • Grön chilimajonnäs:
  • 1.5 dl äkta majonnäs (köpt eller hemgjord)
  • 1 finhackad grön chili
  • Till servering:
  • gari (inlagd ingefära)
  • wasabi
  • japansk soja
  • Sushi Su:
  • 2 dl risvinsvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 tsk salt

Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (6 betyg)

Njut av hemlagad sushi.

40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär moroten i ½ cm tjocka stavar och marinera dem i sushi su minst 1 timme.
  2. Lägg laxen i en torr het stekpanna helst av järn, och sota ca 5 sek per sida. Skär den i långa strimlor, ca ½ cm tjocka. Skär avokado i liknande stavar.
  3. Lägg nori-arket på en bambumatta med den glansiga sidan mot mattan och ränderna längs med trådsömmarna. Lägg på ca 1 ½ dl kokt sushiris. Lämna ca 6 cm från den övre kanten på nori-arket. Dra ett streck med wasabi i mitten och lägg på morot, lax, avokado och några gräslöksstrån. Ta hjälp av mattan och rulla ihop din maki till en rulle. Skär rullen i 12 bitar och ställ på ett serveringsfat. Fortsätt med resterande nori-ark.

Grön chilimajonnäs

  1. Blanda ner nhackad grön chili i majonnäsen. Smaka av med salt. Lägg i en spritspåse och spritsa en liten klick på varje sushibit. Garnera med gräslök. Servera med gari, wasabi och soja.

Sushi SU

  1. Blanda risvinäger, citronsaft, socker och salt i en kastrull. Värm utan att koka tills sockret har lösts upp. Låt svalna.

Tips

Gör en sojadipp av 1 dl japansk soja, 0,75 dl vatten och 0,5 dl citronsaft. Gott att doppa makirullar i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)