För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Majsplättar med avokado-chimichurri

Betyg (1-5):
4.17 (18 betyg)

Jättegott som del av en buffé, eller som ett litet tilltugg!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 fintärnad grön paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majskorn
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Avokado-chimichurri:
  • 2 avokador
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 0.5 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små plättar. Stek gyllene på båda sidor.

Avokadochimichurri:

  1. Mosa avokadon med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-11-18

Torra. Inte så goda alls.

Sophie

2015-12-23

Tyckte det var för mycket majsmjöl och för lite majskorn..blev lite möjliga i konsistensen, skulle vilja ha ner tuggmotstånd i mer majs eller andra grönsaker!

S, Karlsson

2015-12-04

Bland det godaste vi har ätit...kommer definitivt att göra om det!

Sven Persson

2015-12-04

Väldigt gott speciellt chimichurrin.

Liknande recept

Quesadillas med avokadoröra

(5)

Pimiento de padrón

(9)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(32)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Italiensk guacamole

(2)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 3.5 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 fintärnad grön paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majskorn
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Avokado-chimichurri:
  • 2 avokador
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 0.5 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar

Majsplättar med avokado-chimichurri

Betyg (1-5):
4.17 (18 betyg)

Jättegott som del av en buffé, eller som ett litet tilltugg!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små plättar. Stek gyllene på båda sidor.

Avokadochimichurri:

  1. Mosa avokadon med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-11-18

Torra. Inte så goda alls.

Sophie

2015-12-23

Tyckte det var för mycket majsmjöl och för lite majskorn..blev lite möjliga i konsistensen, skulle vilja ha ner tuggmotstånd i mer majs eller andra grönsaker!

S, Karlsson

2015-12-04

Bland det godaste vi har ätit...kommer definitivt att göra om det!

Sven Persson

2015-12-04

Väldigt gott speciellt chimichurrin.

Liknande recept

Quesadillas med avokadoröra

(5)

Pimiento de padrón

(9)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(32)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Italiensk guacamole

(2)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)