Majsplättar med avokado-chimichurri

Betyg (1-5):
4.29 (17 betyg)

Jättegott som del av en buffé, eller som ett litet tilltugg!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 3.5 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 fintärnad grön paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majskorn
  • 2 msk olivolja till stekning
  • Avokado-chimichurri:
  • 2 avokador
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 0.5 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små plättar. Stek gyllene på båda sidor.

Avokadochimichurri:

  1. Mosa avokadon med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sophie

2015-12-23

Tyckte det var för mycket majsmjöl och för lite majskorn..blev lite möjliga i konsistensen, skulle vilja ha ner tuggmotstånd i mer majs eller andra grönsaker!

S, Karlsson

2015-12-04

Bland det godaste vi har ätit...kommer definitivt att göra om det!

Sven Persson

2015-12-04

Väldigt gott speciellt chimichurrin.

Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Vegopiroger

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Nötknyten

(0)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 3.5 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 fintärnad grön paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majskorn
  • 2 msk olivolja till stekning
  • Avokado-chimichurri:
  • 2 avokador
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 0.5 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar

Majsplättar med avokado-chimichurri

Betyg (1-5):
4.29 (17 betyg)

Jättegott som del av en buffé, eller som ett litet tilltugg!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små plättar. Stek gyllene på båda sidor.

Avokadochimichurri:

  1. Mosa avokadon med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sophie

2015-12-23

Tyckte det var för mycket majsmjöl och för lite majskorn..blev lite möjliga i konsistensen, skulle vilja ha ner tuggmotstånd i mer majs eller andra grönsaker!

S, Karlsson

2015-12-04

Bland det godaste vi har ätit...kommer definitivt att göra om det!

Sven Persson

2015-12-04

Väldigt gott speciellt chimichurrin.

Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Vegopiroger

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Nötknyten

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies