Majspannkaka med polenta och kantareller

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gott milt tilltugg med syrlig chutney.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannkakor:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 dl kokta majskorn
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • Kantarellpolenta:
  • 1 dl polenta
  • 7 dl mjölk
  • 50 g kantareller
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • Chutney:
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 3 dl kokta majskorn
  • 1 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 krm peppar (eller efter smak)

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Mixa hälften av mjölken till pannkakorna med majskornen till pannkakorna. Vispa ner mjölet till en slät smet. Låt smeten svälla i rumstemperatur i 30 minuter. Häll i resten av mjölken och äggen. Vispa kraftigt. Smält smöret och vispa ner det i en tunn stråle. Hetta upp en stekpanna med lite smör och grädda tunna pannkakor på en sida.

Kantarellpolenta

  1. Sjud polentan med mjölken under omrörning till grötkonsistens. Stek kantarellerna i smör och blanda ner dem i polentan. Smaka av med salt och peppar.

Chutney

  1. Tärna paprikan och strimla löken. Koka ihop majskorn, lök och paprika med socker och vinäger i cirka 10 minuter. Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rulla in polentan i pannkakorna med den ogräddade sidan utåt. Skär bort kanterna och dela pannkakorna i knubbiga stubbar. Servera med en klick chutney på toppen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



17 st
  • Pannkakor:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 dl kokta majskorn
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • Kantarellpolenta:
  • 1 dl polenta
  • 7 dl mjölk
  • 50 g kantareller
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • Chutney:
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 3 dl kokta majskorn
  • 1 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 krm peppar (eller efter smak)

Majspannkaka med polenta och kantareller

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gott milt tilltugg med syrlig chutney.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Mixa hälften av mjölken till pannkakorna med majskornen till pannkakorna. Vispa ner mjölet till en slät smet. Låt smeten svälla i rumstemperatur i 30 minuter. Häll i resten av mjölken och äggen. Vispa kraftigt. Smält smöret och vispa ner det i en tunn stråle. Hetta upp en stekpanna med lite smör och grädda tunna pannkakor på en sida.

Kantarellpolenta

  1. Sjud polentan med mjölken under omrörning till grötkonsistens. Stek kantarellerna i smör och blanda ner dem i polentan. Smaka av med salt och peppar.

Chutney

  1. Tärna paprikan och strimla löken. Koka ihop majskorn, lök och paprika med socker och vinäger i cirka 10 minuter. Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rulla in polentan i pannkakorna med den ogräddade sidan utåt. Skär bort kanterna och dela pannkakorna i knubbiga stubbar. Servera med en klick chutney på toppen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies