Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg (1-5):
2.71 (14 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 500 g majskycklingfilé eller lårfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja
  • Risotto:
  • 3 tärnade morötter
  • 3 tärnade palsternackor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2.5 dl avorioris
  • 2.5 dl vitt vin
  • 7 dl varm hönsbuljong
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Stek grönsakerna i en het panna med olja i tills de fått fin färg cirka 3 minuter. Rör ner riset och slå på vinet och 1/3 av den varma buljongen. Låt vin och buljong sakta koka in under omrörning. Tillsätt resten av buljongen i två omgångar under koktiden på 20-30 minuter.
  2. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.
  3. Krydda kycklingen på båda sidorna. Hetta upp olja i en het panna. Lägg ner kycklingen, med skinnsidan först och stek 5-10 minuter. Vänd och stek 5-10 minuter till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2017-11-21

Tärna gärna pyttelitet eller grovriv rotsakerna istället för att hacka dem för jämnare risotto. Hade inget vin hemma, tog vitvinsvinäger och mer vatten istället samt kompletterade med lite grönsaksfond. Jag gillade rätten mer än mina tonåringar.

yvonne pira

2013-09-16

gott

Liknande recept

Tandoorikyckling med ris

(22)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

(8)

Garam masala kyckling

(30)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(17)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Indisk rispanna

(10)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 500 g majskycklingfilé eller lårfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja
  • Risotto:
  • 3 tärnade morötter
  • 3 tärnade palsternackor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2.5 dl avorioris
  • 2.5 dl vitt vin
  • 7 dl varm hönsbuljong
  • 2 dl riven parmesanost

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg (1-5):
2.71 (14 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek grönsakerna i en het panna med olja i tills de fått fin färg cirka 3 minuter. Rör ner riset och slå på vinet och 1/3 av den varma buljongen. Låt vin och buljong sakta koka in under omrörning. Tillsätt resten av buljongen i två omgångar under koktiden på 20-30 minuter.
  2. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.
  3. Krydda kycklingen på båda sidorna. Hetta upp olja i en het panna. Lägg ner kycklingen, med skinnsidan först och stek 5-10 minuter. Vänd och stek 5-10 minuter till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2017-11-21

Tärna gärna pyttelitet eller grovriv rotsakerna istället för att hacka dem för jämnare risotto. Hade inget vin hemma, tog vitvinsvinäger och mer vatten istället samt kompletterade med lite grönsaksfond. Jag gillade rätten mer än mina tonåringar.

yvonne pira

2013-09-16

gott

Liknande recept

Tandoorikyckling med ris

(22)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

(8)

Garam masala kyckling

(30)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(17)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Indisk rispanna

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies