För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Majsbröd med bacon

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Ett bröd som passar bra som ett lite matigare tillbehör, exempelvis till soppa eller sallad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 70 g bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten långpanna. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Smält fettet eller använd flytande margarin. Vispa ihop fett, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulvret blandat med mjölet, sockret och saltet. Blanda snabbt ihop till en lös deg, arbeta inte för länge. Häll degen i långpannan. Klipp baconet över och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödet svalna något och skär det i mindre bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(11)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(33)

Saltimbocca med kalvfärs

(39)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(8)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 70 g bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Majsbröd med bacon

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Ett bröd som passar bra som ett lite matigare tillbehör, exempelvis till soppa eller sallad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten långpanna. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Smält fettet eller använd flytande margarin. Vispa ihop fett, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulvret blandat med mjölet, sockret och saltet. Blanda snabbt ihop till en lös deg, arbeta inte för länge. Häll degen i långpannan. Klipp baconet över och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödet svalna något och skär det i mindre bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(11)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(33)

Saltimbocca med kalvfärs

(39)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(8)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(7)