För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Majsbröd med bacon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ett bröd som passar bra som ett lite matigare tillbehör, exempelvis till soppa eller sallad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 70 g bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten långpanna. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Smält fettet eller använd flytande margarin. Vispa ihop fett, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulvret blandat med mjölet, sockret och saltet. Blanda snabbt ihop till en lös deg, arbeta inte för länge. Häll degen i långpannan. Klipp baconet över och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödet svalna något och skär det i mindre bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 70 g bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Majsbröd med bacon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ett bröd som passar bra som ett lite matigare tillbehör, exempelvis till soppa eller sallad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten långpanna. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Smält fettet eller använd flytande margarin. Vispa ihop fett, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulvret blandat med mjölet, sockret och saltet. Blanda snabbt ihop till en lös deg, arbeta inte för länge. Häll degen i långpannan. Klipp baconet över och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödet svalna något och skär det i mindre bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)