Majsbröd med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ett bröd som passar bra som ett lite matigare tillbehör, exempelvis till soppa eller sallad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 70 g bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten långpanna. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Smält fettet eller använd flytande margarin. Vispa ihop fett, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulvret blandat med mjölet, sockret och saltet. Blanda snabbt ihop till en lös deg, arbeta inte för länge. Häll degen i långpannan. Klipp baconet över och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödet svalna något och skär det i mindre bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 70 g bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Majsbröd med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ett bröd som passar bra som ett lite matigare tillbehör, exempelvis till soppa eller sallad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten långpanna. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Smält fettet eller använd flytande margarin. Vispa ihop fett, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulvret blandat med mjölet, sockret och saltet. Blanda snabbt ihop till en lös deg, arbeta inte för länge. Häll degen i långpannan. Klipp baconet över och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödet svalna något och skär det i mindre bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg
Betyg
(3)