
Majsbiffar med rödkålssallad och sesamdressing
Majsbiffarna ser inte mycket ut för världen – men de är urgoda!
- 1.5 röd chili
- 3 majskolvar
- 2 tsk spiskummin
- 1 dl skalade sesamfrön
- 3 msk hackad dill
- 2 msk vetemjöl
- 1 ägg
- 0.5 dl olivolja till stekning
- 0.5 dl sesamfrön till stekning
- 1 tsk salt
- Rödkålssallad:
- 200 g strimlad rödkål
- 0.5 gurka
- 1 kruka basilika
- 0.5 kruka gräslök
- 1 knippe rädisa, tunt skivade
- Sesamdressing:
- 2 dl tahini (sesampasta)
- 1.5 dl vatten
- 3 msk pressad citronsaft
- 2 finhackade vitlöksklyfta
- 2 dl yoghurt 10%
- salt och peppar
Gör så här
- Stek chili i en torr stekpanna någon minut. Skär loss majskornen med en kniv.
- Mixa hälften av majsen med chilin och resten av ingredienserna till biffarna. Rör ner de hela majskornen och klicka ut smeten i en het stekpanna med olja i.
- Strö ev över sesamfrön och stek gyllene 2–3 min per sida.
- Sesamdressing: Rör ihop tahini med vatten, citronsaft och vitlök. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
- Rödkålssallad: Skala och skiva gurkan. Plocka bladen av basilikan och klipp eller finhacka gräslöken. Blanda alla ingredienser till salladen på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och servera till biffarna.
Tips

För mer asiatisk stil, byt ut citronsaft mot lime och tillsätt färsk koriander i salladen.
Liknande recept
Majsbiffar med rödkålssallad och sesamdressing
Majsbiffarna ser inte mycket ut för världen – men de är urgoda!
Gör så här
- Stek chili i en torr stekpanna någon minut. Skär loss majskornen med en kniv.
- Mixa hälften av majsen med chilin och resten av ingredienserna till biffarna. Rör ner de hela majskornen och klicka ut smeten i en het stekpanna med olja i.
- Strö ev över sesamfrön och stek gyllene 2–3 min per sida.
- Sesamdressing: Rör ihop tahini med vatten, citronsaft och vitlök. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
- Rödkålssallad: Skala och skiva gurkan. Plocka bladen av basilikan och klipp eller finhacka gräslöken. Blanda alla ingredienser till salladen på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och servera till biffarna.
Tips

För mer asiatisk stil, byt ut citronsaft mot lime och tillsätt färsk koriander i salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-08-10
Jag har gjort receptet som det står och tror att proportionerna stämmer även om det blir väldigt mycket dressing.
2015-10-07
Jag tror ni borde se över enheterna i receptet. Har inte lagat det, men tror det ska stå "matsked" istället för "dl" på många ställen, t.ex. olivolja till stekning, tahini och vatten. Eller kan någon bekräfta att jag har fel?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Karl
2016-08-10
Jag har gjort receptet som det står och tror att proportionerna stämmer även om det blir väldigt mycket dressing.
GUstav
2015-10-07
Jag tror ni borde se över enheterna i receptet. Har inte lagat det, men tror det ska stå "matsked" istället för "dl" på många ställen, t.ex. olivolja till stekning, tahini och vatten. Eller kan någon bekräfta att jag har fel?