Majsbiffar med rödkålssallad och sesamdressing

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Majsbiffarna ser inte mycket ut för världen – men de är urgoda!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 1.5 röd chili
  • 3 majskolvar
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja till stekning
  • 0.5 dl sesamfrön till stekning
  • Rödkålssallad:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 0.5 gurka
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 kruka gräslök
  • 1 knippe rädisa, tunt skivade
  • Sesamdressing:
  • 2 dl tahini (sesampasta)
  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 2 finhackade vitlöksklyfta
  • 2 dl yoghurt 10%
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek chili i en torr stekpanna någon minut. Skär loss majskornen med en kniv.
  2. Mixa hälften av majsen med chilin och resten av ingredienserna till biffarna. Rör ner de hela majskornen och klicka ut smeten i en het stekpanna med olja i.
  3. Strö ev över sesamfrön och stek gyllene 2–3 min per sida.
  4. Sesamdressing: Rör ihop tahini med vatten, citronsaft och vitlök. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Rödkålssallad: Skala och skiva gurkan. Plocka bladen av basilikan och klipp eller finhacka gräslöken. Blanda alla ingredienser till salladen på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och servera till biffarna.

Tips

För mer asiatisk stil, byt ut citronsaft mot lime och tillsätt färsk koriander i salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl

2016-08-10

Jag har gjort receptet som det står och tror att proportionerna stämmer även om det blir väldigt mycket dressing.

GUstav

2015-10-07

Jag tror ni borde se över enheterna i receptet. Har inte lagat det, men tror det ska stå "matsked" istället för "dl" på många ställen, t.ex. olivolja till stekning, tahini och vatten. Eller kan någon bekräfta att jag har fel?

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Gulasch med bönor

(23)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1.5 röd chili
  • 3 majskolvar
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja till stekning
  • 0.5 dl sesamfrön till stekning
  • Rödkålssallad:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 0.5 gurka
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 kruka gräslök
  • 1 knippe rädisa, tunt skivade
  • Sesamdressing:
  • 2 dl tahini (sesampasta)
  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 2 finhackade vitlöksklyfta
  • 2 dl yoghurt 10%
  • salt och peppar

Majsbiffar med rödkålssallad och sesamdressing

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Majsbiffarna ser inte mycket ut för världen – men de är urgoda!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek chili i en torr stekpanna någon minut. Skär loss majskornen med en kniv.
  2. Mixa hälften av majsen med chilin och resten av ingredienserna till biffarna. Rör ner de hela majskornen och klicka ut smeten i en het stekpanna med olja i.
  3. Strö ev över sesamfrön och stek gyllene 2–3 min per sida.
  4. Sesamdressing: Rör ihop tahini med vatten, citronsaft och vitlök. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  5. Rödkålssallad: Skala och skiva gurkan. Plocka bladen av basilikan och klipp eller finhacka gräslöken. Blanda alla ingredienser till salladen på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och servera till biffarna.

Tips

För mer asiatisk stil, byt ut citronsaft mot lime och tillsätt färsk koriander i salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl

2016-08-10

Jag har gjort receptet som det står och tror att proportionerna stämmer även om det blir väldigt mycket dressing.

GUstav

2015-10-07

Jag tror ni borde se över enheterna i receptet. Har inte lagat det, men tror det ska stå "matsked" istället för "dl" på många ställen, t.ex. olivolja till stekning, tahini och vatten. Eller kan någon bekräfta att jag har fel?

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Gulasch med bönor

(23)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies