För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Majs- och melonsallad med bacondressing

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Krispig sallad med sötma och sälta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska majskolvar
  • 500 g honungsmelon
  • 1 rödlökar
  • 1 liter blandad sallad, t ex ekblads- eller romansallad
  • 2 dl persiljeblad
  • 50 g tärnad bacon
  • 1 dl majsolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 krm peppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner majskolvarna och koka dem i cirka 20 minuter. Låt dem svalna en aning och skiva dem så tunt det går.
  2. Tärna honungsmelonen. Strimla löken. Skölj och plocka salladen. Blanda allt med persiljan. Fräs baconet och häll av fettet. Mixa med olja och vinäger, smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Servering

Servera salladen i en skål med bacondressingen till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Lax- och spenatpaj

(99)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(11)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g färska majskolvar
  • 500 g honungsmelon
  • 1 rödlökar
  • 1 liter blandad sallad, t ex ekblads- eller romansallad
  • 2 dl persiljeblad
  • 50 g tärnad bacon
  • 1 dl majsolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 krm peppar, efter smak

Majs- och melonsallad med bacondressing

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Krispig sallad med sötma och sälta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner majskolvarna och koka dem i cirka 20 minuter. Låt dem svalna en aning och skiva dem så tunt det går.
  2. Tärna honungsmelonen. Strimla löken. Skölj och plocka salladen. Blanda allt med persiljan. Fräs baconet och häll av fettet. Mixa med olja och vinäger, smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Servering

Servera salladen i en skål med bacondressingen till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Lax- och spenatpaj

(99)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(11)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)