
Majonnäs - grundrecept
Betyg (1-5):
Majonnäs går snabbt att göra själv och håller sig i kylen i upp till 3 veckor.
Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (7)
- 2 ägg, endast gulan
- 3 tsk dijonsenap
- 1 krm vitpeppar
- 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
- 2 dl olivolja
- 2 dl rapsolja
- 2 krm salt
Gör så här
- Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Rör äggulor med senap, salt och peppar. .
- Tillsätt vinäger eller citronjuice under omrörning.
- Blanda och tillsätt oljan under ständig omrörning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
- Majonnäsen kan förvaras i kylskåp cirka tre veckor.
Liknande recept
Majonnäs - grundrecept
Betyg (1-5):
Majonnäs går snabbt att göra själv och håller sig i kylen i upp till 3 veckor.
Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Rör äggulor med senap, salt och peppar. .
- Tillsätt vinäger eller citronjuice under omrörning.
- Blanda och tillsätt oljan under ständig omrörning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
- Majonnäsen kan förvaras i kylskåp cirka tre veckor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!