Majonnäs - grundrecept

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Majonnäs går snabbt att göra själv och håller sig i kylen i upp till 3 veckor.

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Rör äggulor med senap, salt och peppar. .
  2. Tillsätt vinäger eller citronjuice under omrörning.
  3. Blanda och tillsätt oljan under ständig omrörning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
  4. Majonnäsen kan förvaras i kylskåp cirka tre veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalva med brynt smör

(7)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Frasig minipizza

(19)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Äggröra med parmachips

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Majonnäs - grundrecept

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Majonnäs går snabbt att göra själv och håller sig i kylen i upp till 3 veckor.

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Rör äggulor med senap, salt och peppar. .
  2. Tillsätt vinäger eller citronjuice under omrörning.
  3. Blanda och tillsätt oljan under ständig omrörning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
  4. Majonnäsen kan förvaras i kylskåp cirka tre veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalva med brynt smör

(7)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Frasig minipizza

(19)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Äggröra med parmachips

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies