Majonnäs - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (8 betyg)

Enkelt grundrecept på egen majonnäs som går snabbt att göra själv och håller i kylen i upp till tre veckor!

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Rör äggulor med senap, salt och peppar. .
  2. Tillsätt vinäger eller citronjuice under omrörning.
  3. Blanda och tillsätt oljan under ständig omrörning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
  4. Majonnäsen kan förvaras i kylskåp cirka tre veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk vitvinsvinäger, eller dubbla mängden pressad citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Majonnäs - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (8 betyg)

Enkelt grundrecept på egen majonnäs som går snabbt att göra själv och håller i kylen i upp till tre veckor!

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Rör äggulor med senap, salt och peppar. .
  2. Tillsätt vinäger eller citronjuice under omrörning.
  3. Blanda och tillsätt oljan under ständig omrörning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
  4. Majonnäsen kan förvaras i kylskåp cirka tre veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)