Madeleinekakor med saffran och pistasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Smöriga madeleinekakor, söta och lite salta, och så saffran, choklad och knapriga nötter på det! Perfekt julkaka. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 140 g rumsvarmt smör
  • 1 g saffran
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och pudra madeleineformar (eller mazarinformar) med vetemjöl.
  2. Lägg smör, saffran och ½ dl socker i en bunke. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  3. Vispa äggen och resten av sockret med elvisp ca 5 min. Vispa smörblandningen poröst.
  4. Rör ihop allt till en jämn smet. Skeda upp smeten i formarna till hälften med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna.
  5. Smält chokladen varsamt i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och strö över nötterna. Lägg på ett bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sesamrutor

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nötpavlova med chokladmousse och bär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rischoklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(17)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 140 g rumsvarmt smör
  • 1 g saffran
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl pistagenötter, hackade

Madeleinekakor med saffran och pistasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Smöriga madeleinekakor, söta och lite salta, och så saffran, choklad och knapriga nötter på det! Perfekt julkaka. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och pudra madeleineformar (eller mazarinformar) med vetemjöl.
  2. Lägg smör, saffran och ½ dl socker i en bunke. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  3. Vispa äggen och resten av sockret med elvisp ca 5 min. Vispa smörblandningen poröst.
  4. Rör ihop allt till en jämn smet. Skeda upp smeten i formarna till hälften med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna.
  5. Smält chokladen varsamt i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och strö över nötterna. Lägg på ett bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sesamrutor

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nötpavlova med chokladmousse och bär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rischoklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(17)