För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lyxig dessert i glas

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Njut av nektarinerna nu när de är som allra sötast!

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g mandelmassa
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker (eller 2 msk florsocker och 1 tsk vaniljpulver)
  • 5 nektariner
  • 3 passionsfrukter
  • citronmeliss eller mynta att garnera med

Gör så här

  1. Grovriv mandelmassan och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen 5–8 min.
  2. Vispa cream cheese, grädde och vaniljsocker fluffigt.
  3. Tärna nektarinerna och gröp ur passionsfrukterna. Blanda ihop.
  4. Fördela vaniljfluffet i glas och toppa med frukten. Smula över den rostade mandelmassan.
  5. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Jordgubbar funkar lika bra som nektariner!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-08-14

Så gott

Checkbox Coop

2016-06-17

Till Agneta: Nu finns instruktioner på hur man gör vaniljfluffet under punkt 2.

Agneta

2016-06-16

Det saknas hur man gör "vaniljfluffet".

Liknande recept

Chiayoghurtbägare

(16)

Grillad trifle

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(8)

Blana

(25)

Ostbricka

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g mandelmassa
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker (eller 2 msk florsocker och 1 tsk vaniljpulver)
  • 5 nektariner
  • 3 passionsfrukter
  • citronmeliss eller mynta att garnera med

Lyxig dessert i glas

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Njut av nektarinerna nu när de är som allra sötast!

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grovriv mandelmassan och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen 5–8 min.
  2. Vispa cream cheese, grädde och vaniljsocker fluffigt.
  3. Tärna nektarinerna och gröp ur passionsfrukterna. Blanda ihop.
  4. Fördela vaniljfluffet i glas och toppa med frukten. Smula över den rostade mandelmassan.
  5. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Jordgubbar funkar lika bra som nektariner!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-08-14

Så gott

Checkbox Coop

2016-06-17

Till Agneta: Nu finns instruktioner på hur man gör vaniljfluffet under punkt 2.

Agneta

2016-06-16

Det saknas hur man gör "vaniljfluffet".

Liknande recept

Chiayoghurtbägare

(16)

Grillad trifle

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(8)

Blana

(25)

Ostbricka

(5)