Lyxig dessert i glas

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Njut av nektarinerna nu när de är som allra sötast!

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 50 g mandelmassa
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker (eller 2 msk florsocker och 1 tsk vaniljpulver)
  • 5 nektariner
  • 3 passionsfrukter
  • citronmeliss eller mynta att garnera med

Gör så här

  1. Grovriv mandelmassan och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen 5–8 min.
  2. Vispa cream cheese, grädde och vaniljsocker fluffigt.
  3. Tärna nektarinerna och gröp ur passionsfrukterna. Blanda ihop.
  4. Fördela vaniljfluffet i glas och toppa med frukten. Smula över den rostade mandelmassan.
  5. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Jordgubbar funkar lika bra som nektariner!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-08-14

Så gott

Hanna webbredaktör

2016-06-17

Till Agneta: Nu finns instruktioner på hur man gör vaniljfluffet under punkt 2.

Agneta

2016-06-16

Det saknas hur man gör "vaniljfluffet".

Liknande recept

Blana

(25)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Chiayoghurtbägare

(13)

Grillad trifle

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g mandelmassa
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker (eller 2 msk florsocker och 1 tsk vaniljpulver)
  • 5 nektariner
  • 3 passionsfrukter
  • citronmeliss eller mynta att garnera med

Lyxig dessert i glas

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Njut av nektarinerna nu när de är som allra sötast!

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grovriv mandelmassan och fördela på en plåt. Rosta mitt i ugnen 5–8 min.
  2. Vispa cream cheese, grädde och vaniljsocker fluffigt.
  3. Tärna nektarinerna och gröp ur passionsfrukterna. Blanda ihop.
  4. Fördela vaniljfluffet i glas och toppa med frukten. Smula över den rostade mandelmassan.
  5. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Jordgubbar funkar lika bra som nektariner!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-08-14

Så gott

Hanna webbredaktör

2016-06-17

Till Agneta: Nu finns instruktioner på hur man gör vaniljfluffet under punkt 2.

Agneta

2016-06-16

Det saknas hur man gör "vaniljfluffet".

Liknande recept

Blana

(25)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Chiayoghurtbägare

(13)

Grillad trifle

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies