Lutfisksås

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Klassisk vit grundsås med vitpeppar har en given plats på tallriken tillsammans med lutfisken. Toppa med en rejäl dos kryddpeppar som kronan på verket!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Vit sås - grundrecept:
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 msk grädde

Gör så här

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken. Lägg i fettet och koka upp under omrörning. Koka på svag värme 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite grädde.

Till större satser (fler än 4 portioner)

  1. Gör en toppredning och vispa ut mjölet i en del av den kalla mjölken till en klimpfri redning. Tag dubbelt så mycket vätska som mjöl. Koka upp resten av mjölken gärna med lite smör för smakens skull. Rör ner redningen. Koka 3-5 minuter. Rör då och då.

Skånsk senapssås

  1. Gör såsen som grundreceptet ovan och smaksätt den med lite skånsk senap eller brunt senapsfrö som krossas i mortel med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)
5 st
  • Vit sås - grundrecept:
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 msk grädde

Lutfisksås

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Klassisk vit grundsås med vitpeppar har en given plats på tallriken tillsammans med lutfisken. Toppa med en rejäl dos kryddpeppar som kronan på verket!

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken. Lägg i fettet och koka upp under omrörning. Koka på svag värme 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite grädde.

Till större satser (fler än 4 portioner)

  1. Gör en toppredning och vispa ut mjölet i en del av den kalla mjölken till en klimpfri redning. Tag dubbelt så mycket vätska som mjöl. Koka upp resten av mjölken gärna med lite smör för smakens skull. Rör ner redningen. Koka 3-5 minuter. Rör då och då.

Skånsk senapssås

  1. Gör såsen som grundreceptet ovan och smaksätt den med lite skånsk senap eller brunt senapsfrö som krossas i mortel med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies