För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Adventsbulle extra allt

Betyg (1-5):
3.97 (30 betyg)

När en klassisk svensk saffransbulle får ihop det med en amerikansk, så kallad ”sticky bun” blir resultatet en saftig, smarrig superbulle.

Tillagningstid: 35 minuter + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl rumsvarm mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 0.75 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl + till bakbordet
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk rörsocker
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 75 g grovhackade pekannötter
  • 1 dl russin, gärna gula
  • 1 msk kanel
  • 0.75 dl ljus sirap
  • Sockerlag:
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Tillsätt en skvätt mjölk och rör ut jästen. Häll i saffran, salt, socker, ägg och resten av mjölken. Klicka i smöret och häll ner lite mjöl i taget och arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från kanterna. Jäs under bakduk eller plastfolie till ungefär dubbel storlek, ca 1,5 timme.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform/plåt, ca 25 x 35 cm. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till ca 25 x 50 cm.

Fyllning

  1. Fördela fyllningen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär ca 15 bitar, ca 3 cm bitar tjocka skivor. Ställ dem med snittytan upp och 1 cm mellanrum i ugnsformen. Täck med bakduk och låt jäsa 45 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna med uppvisat ägg och strö över rörsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min.

Sockerlag

  1. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla de nygräddade bullarna med lagen medan de fortfarande ligger i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jane

2016-11-18

Godaste bullar jag ätit 😊

Emma

2015-12-04

Det bästa receptet! Brukar maxa och även lägga i riven mandelmassa samt mer nötter (har testat flera olika sorter, allt lika gott!)

Eva

2014-12-21

Fantastiska bullar som även min son börjat göra och min dotter gillar också saffran sen hon fick smaka på dessa goda bullarna!

Johan

2014-12-20

De mest onyttiga tillika goda lussebullar jag ätit, jag byter dessutom ut en dl mjölk mot 1 dl grädde, allt laktosfritt, för att få njuta extra!

Anita

2014-12-14

Om man dubblar satsen, räcker det med 1 ägg eller ska man ta 2 ägg då?

Pauline

2014-10-13

Favorit som vi kör även i år, så goda!

annika

2013-12-28

jag gillar inte saffran. Nu gillar jag saffran

Mia

2013-12-13

Blev bjuden på dessa underbara bullar. De godasten bullar jag någonsin ätet!

Marianne

2013-12-11

Supergoda saffransbullar. Den lilla mängden socker i degen gjorde bullarna lätta och porösa. Jag bakade dubbel sats men tog bara 1 dl socker. Arbetade degen ganska länge i maskinen. Ska snart baka igen.

Sabine

2013-12-11

underbara bullar!! använde valnöter och rörsockersirup istället

Jessica

2013-12-10

Helt underbara bullar! Kan verkligen rekommederas!!!

Märith

2013-12-06

Kanonbullar!!!

Maggan

2013-12-04

Jättegoda men behöver mer tid i ugnen. Ca 20 min.

Checkbox Coop

2013-12-04

@Elisabeth 0,5 dl vatten ska det vara. Tack för att du uppmärksammade oss på felet.

Elisabeth

2013-12-03

Vad menas med 0,5 cm vatten?

Lotta

2013-12-03

Mumsigt (även jag skippade sockerlagen), men hoppa över kanelen om du gillar saffranssmaken! Med kanel i degen blir det lite som en väldigt gul kanelbulle. Saffranssmaken liksom försvinner.

Gunilla J

2013-12-03

Otroligt goda. Tog mandel istället för pecannötter. Penslingen med sockerlag blev som "pricken över i".

Maria

2013-12-02

Struntade i att pensla över sockerlag, då det är både socker på och sirap i bullarna. Verkligen goda!

Checkbox Coop

2013-12-02

@A Mjölken ska vara rumstempererad.

A

2013-11-30

Ska mjölken, som man rör ut jästen i, vara kall?

Barbro Fässberg

2013-11-29

Längesedan jag åt så god bulle.

M

2013-11-29

En riktig dunderbulle, du lär inte bli missnöjd!

Dotter

2013-11-25

Hoppade över sockerlag. Hur goda som helst. Lång jästid men det var det värt!

Liknande recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Lussebullar med kvarg

(116)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Veganska lussebullar

(10)

Vaniljbutterkaka

(1)

Saffranskaka

(34)

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Baguetter med örter

(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl rumsvarm mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 0.75 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl + till bakbordet
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk rörsocker
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 75 g grovhackade pekannötter
  • 1 dl russin, gärna gula
  • 1 msk kanel
  • 0.75 dl ljus sirap
  • Sockerlag:
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten

Adventsbulle extra allt

Betyg (1-5):
3.97 (30 betyg)

När en klassisk svensk saffransbulle får ihop det med en amerikansk, så kallad ”sticky bun” blir resultatet en saftig, smarrig superbulle.

Tillagningstid: 35 minuter + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Tillsätt en skvätt mjölk och rör ut jästen. Häll i saffran, salt, socker, ägg och resten av mjölken. Klicka i smöret och häll ner lite mjöl i taget och arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från kanterna. Jäs under bakduk eller plastfolie till ungefär dubbel storlek, ca 1,5 timme.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform/plåt, ca 25 x 35 cm. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till ca 25 x 50 cm.

Fyllning

  1. Fördela fyllningen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär ca 15 bitar, ca 3 cm bitar tjocka skivor. Ställ dem med snittytan upp och 1 cm mellanrum i ugnsformen. Täck med bakduk och låt jäsa 45 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna med uppvisat ägg och strö över rörsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min.

Sockerlag

  1. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla de nygräddade bullarna med lagen medan de fortfarande ligger i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jane

2016-11-18

Godaste bullar jag ätit 😊

Emma

2015-12-04

Det bästa receptet! Brukar maxa och även lägga i riven mandelmassa samt mer nötter (har testat flera olika sorter, allt lika gott!)

Eva

2014-12-21

Fantastiska bullar som även min son börjat göra och min dotter gillar också saffran sen hon fick smaka på dessa goda bullarna!

Johan

2014-12-20

De mest onyttiga tillika goda lussebullar jag ätit, jag byter dessutom ut en dl mjölk mot 1 dl grädde, allt laktosfritt, för att få njuta extra!

Anita

2014-12-14

Om man dubblar satsen, räcker det med 1 ägg eller ska man ta 2 ägg då?

Pauline

2014-10-13

Favorit som vi kör även i år, så goda!

annika

2013-12-28

jag gillar inte saffran. Nu gillar jag saffran

Mia

2013-12-13

Blev bjuden på dessa underbara bullar. De godasten bullar jag någonsin ätet!

Marianne

2013-12-11

Supergoda saffransbullar. Den lilla mängden socker i degen gjorde bullarna lätta och porösa. Jag bakade dubbel sats men tog bara 1 dl socker. Arbetade degen ganska länge i maskinen. Ska snart baka igen.

Sabine

2013-12-11

underbara bullar!! använde valnöter och rörsockersirup istället

Jessica

2013-12-10

Helt underbara bullar! Kan verkligen rekommederas!!!

Märith

2013-12-06

Kanonbullar!!!

Maggan

2013-12-04

Jättegoda men behöver mer tid i ugnen. Ca 20 min.

Checkbox Coop

2013-12-04

@Elisabeth 0,5 dl vatten ska det vara. Tack för att du uppmärksammade oss på felet.

Elisabeth

2013-12-03

Vad menas med 0,5 cm vatten?

Lotta

2013-12-03

Mumsigt (även jag skippade sockerlagen), men hoppa över kanelen om du gillar saffranssmaken! Med kanel i degen blir det lite som en väldigt gul kanelbulle. Saffranssmaken liksom försvinner.

Gunilla J

2013-12-03

Otroligt goda. Tog mandel istället för pecannötter. Penslingen med sockerlag blev som "pricken över i".

Maria

2013-12-02

Struntade i att pensla över sockerlag, då det är både socker på och sirap i bullarna. Verkligen goda!

Checkbox Coop

2013-12-02

@A Mjölken ska vara rumstempererad.

A

2013-11-30

Ska mjölken, som man rör ut jästen i, vara kall?

Barbro Fässberg

2013-11-29

Längesedan jag åt så god bulle.

M

2013-11-29

En riktig dunderbulle, du lär inte bli missnöjd!

Dotter

2013-11-25

Hoppade över sockerlag. Hur goda som helst. Lång jästid men det var det värt!

Liknande recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Lussebullar med kvarg

(116)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Veganska lussebullar

(10)

Vaniljbutterkaka

(1)

Saffranskaka

(34)

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Baguetter med örter

(3)