Lövbiffsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(172)

Biffgryta, en perfekt snabblagad vardagsmiddag. En gryta med lövbiff, grädde och dijonsenap som uppskattas av hela familjen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lövbiff
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk japansk soja
  • Till servering
  • 200 g sockerärter eller haricot verts
  • 3 dl ris eller potatis

Gör så här

  1. Strimla köttet tunt och hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och lägg i hälften av köttet. Stek på hög värme under omrörning. Salta och peppra.
  2. Flytta över köttet på en tallrik när det fått stekyta. Stek resten av köttet.
  3. Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll tillbaka allt kött. Häll i grädde, senap och soja. Låt småputtra några minuter.
  4. Lägg bönorna i saltat kokande vatten och låt koka ca 2 min.
  5. Servera grytan med ris eller potatis samt bönorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hannah

2021-02-02

Jättegott & enkelt! Tog lite mer vitlök och lite mindre dijon, men det är ju bara efter vad jag gillar! Toppenbra recept, kommer absolut att göra den här rätten igen :)

Britt

2021-01-04

Riktigt gott. Tar ej lång tid, riktigt bra.

Julia

2020-11-02

Enkelt men festligt och väldigt gott!

Linnea

2020-10-07

Enkelt och väldigt gott!

Mari

2020-10-06

Detta blev supergott och sååå enkelt å göra

Coop

2020-08-24

Hej Bosse, det är precis som Sara skriver haricot verts som vi menar :) /Maja, redaktör

Sara

2020-08-06

Bosse, de menar nog haricot vertsen.

Anders

2020-07-23

Lägg till en chorizo som steks i skivor tillsammans med köttet för lite mer sting.

Bosse

2020-07-12

Bönorna är inte med i Ingredienserna, bara i Gör så här. Vilken sort av bönor ska det vara?

Sara

2020-04-16

Jättegott!

BnaZMA x. Du

2020-02-13

Vi Wik lillmatte Aalborg nu

BnaZMA x. Du

2020-02-13

Vi Wik lillmatte Aalborg nu

Elin

2020-02-04

Om du inte fullkomligt älskar dijonsenap så skulle jag minska mängden. Första gången gjorde jag enligt receptet och det smakade bara senap. Andra gången halverade jag till 1 msk och det blev jätte gott.

Liknande recept

Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g lövbiff
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk japansk soja
  • Till servering
  • 200 g sockerärter eller haricot verts
  • 3 dl ris eller potatis

Lövbiffsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(172)

Biffgryta, en perfekt snabblagad vardagsmiddag. En gryta med lövbiff, grädde och dijonsenap som uppskattas av hela familjen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla köttet tunt och hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och lägg i hälften av köttet. Stek på hög värme under omrörning. Salta och peppra.
  2. Flytta över köttet på en tallrik när det fått stekyta. Stek resten av köttet.
  3. Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll tillbaka allt kött. Häll i grädde, senap och soja. Låt småputtra några minuter.
  4. Lägg bönorna i saltat kokande vatten och låt koka ca 2 min.
  5. Servera grytan med ris eller potatis samt bönorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hannah

2021-02-02

Jättegott & enkelt! Tog lite mer vitlök och lite mindre dijon, men det är ju bara efter vad jag gillar! Toppenbra recept, kommer absolut att göra den här rätten igen :)

Britt

2021-01-04

Riktigt gott. Tar ej lång tid, riktigt bra.

Julia

2020-11-02

Enkelt men festligt och väldigt gott!

Linnea

2020-10-07

Enkelt och väldigt gott!

Mari

2020-10-06

Detta blev supergott och sååå enkelt å göra

Coop

2020-08-24

Hej Bosse, det är precis som Sara skriver haricot verts som vi menar :) /Maja, redaktör

Sara

2020-08-06

Bosse, de menar nog haricot vertsen.

Anders

2020-07-23

Lägg till en chorizo som steks i skivor tillsammans med köttet för lite mer sting.

Bosse

2020-07-12

Bönorna är inte med i Ingredienserna, bara i Gör så här. Vilken sort av bönor ska det vara?

Sara

2020-04-16

Jättegott!

BnaZMA x. Du

2020-02-13

Vi Wik lillmatte Aalborg nu

BnaZMA x. Du

2020-02-13

Vi Wik lillmatte Aalborg nu

Elin

2020-02-04

Om du inte fullkomligt älskar dijonsenap så skulle jag minska mängden. Första gången gjorde jag enligt receptet och det smakade bara senap. Andra gången halverade jag till 1 msk och det blev jätte gott.

Liknande recept

Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)