Lövbiff med balsamicosky

Lövbiff med balsamicosky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Lövbiffsrullar fyllda med mozzarella, basilika och soltorkade tomater som tillagas i en gräddig sås och serveras med potatismos och picklad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 250 g mozzarella
  • 640 g lövbiff (8 skivor)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 200 g soltorkade tomater (8 stycken)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 msk oxfond
  • 225 g frysta sojabönor, till servering
  • Potatismos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 2 msk smör
  • 1.5 dl mjölk eller grädde
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 1 rödlök, i tunna klyftor

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp och tillsätt smör och mjölk/grädde. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Picklad rödlök: Värm vattnet och blanda med ättika och socker. Vänd ner löken och låt stå till servering.
  3. Skär mozzarellan i åtta bitar. Salta och peppra köttet och rulla in en bit mozzarella, basilikablad (spara blad till serveringen) och en soltorkad tomat i varje lövbiff.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek rullarna till fin färg i smör. Häll i vatten, grädde, balsamvinäger och fond, låt puttra under lock 10 min. Koka sojabönorna enligt förpackningen och servera till rullarna, moset, skyn och den picklade löken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matglad

2020-03-15

Riktigt gott och enkelt att göra. Var lite för snål med salt och peppar.

Lövbiff med balsamicosky
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 250 g mozzarella
  • 640 g lövbiff (8 skivor)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 200 g soltorkade tomater (8 stycken)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 msk oxfond
  • 225 g frysta sojabönor, till servering
  • Potatismos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 2 msk smör
  • 1.5 dl mjölk eller grädde
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 1 rödlök, i tunna klyftor

Lövbiff med balsamicosky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Lövbiffsrullar fyllda med mozzarella, basilika och soltorkade tomater som tillagas i en gräddig sås och serveras med potatismos och picklad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp och tillsätt smör och mjölk/grädde. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Picklad rödlök: Värm vattnet och blanda med ättika och socker. Vänd ner löken och låt stå till servering.
  3. Skär mozzarellan i åtta bitar. Salta och peppra köttet och rulla in en bit mozzarella, basilikablad (spara blad till serveringen) och en soltorkad tomat i varje lövbiff.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek rullarna till fin färg i smör. Häll i vatten, grädde, balsamvinäger och fond, låt puttra under lock 10 min. Koka sojabönorna enligt förpackningen och servera till rullarna, moset, skyn och den picklade löken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matglad

2020-03-15

Riktigt gott och enkelt att göra. Var lite för snål med salt och peppar.