Lövbiff med ägg och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lövbiff med rå äggula och färskriven pepparrot, serveras med ett härligt palsternacksmos.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, delade
  • 1 msk smör
  • 600 g lövbiff
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g färsk pepparrot, finriven
  • 4 äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • Mos
  • 500 g potatis
  • 500 g palsternacka
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mos: Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa med potatisstomp eller ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna ca 2 min per sida. Lägg upp på ett fat och krydda med salt och peppar.
  3. Klicka i smör i stekpannan och stek lövbiffarna hastigt, ca 30 sek per sida. Salta och peppra.
  4. Servera köttet med riven pepparrot och rå äggula tillsammans med moset och de stekta tomaterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2020-01-24

Gott gott!

Anders

2019-10-15

Bra recept!

Liknande recept

Spara recept

Fläskpannkaka med bacon och morot

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äggakaka med rårörda lingon

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Omelett med skinka och broccoli

Betyg
Betyg
(79)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, delade
  • 1 msk smör
  • 600 g lövbiff
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g färsk pepparrot, finriven
  • 4 äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • Mos
  • 500 g potatis
  • 500 g palsternacka
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Lövbiff med ägg och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lövbiff med rå äggula och färskriven pepparrot, serveras med ett härligt palsternacksmos.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mos: Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa med potatisstomp eller ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna ca 2 min per sida. Lägg upp på ett fat och krydda med salt och peppar.
  3. Klicka i smör i stekpannan och stek lövbiffarna hastigt, ca 30 sek per sida. Salta och peppra.
  4. Servera köttet med riven pepparrot och rå äggula tillsammans med moset och de stekta tomaterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2020-01-24

Gott gott!

Anders

2019-10-15

Bra recept!

Liknande recept

Spara recept

Fläskpannkaka med bacon och morot

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äggakaka med rårörda lingon

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Omelett med skinka och broccoli

Betyg
Betyg
(79)