För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lövbiff med ägg och pepparrot

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Lövbiff med rå äggula och färskriven pepparrot, serveras med ett härligt palsternacksmos.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, delade
  • 1 msk smör
  • 600 g lövbiff
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g färsk pepparrot, finriven
  • 4 äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • Mos
  • 500 g potatis
  • 500 g palsternacka
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mos: Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa med potatisstomp eller ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna ca 2 min per sida. Lägg upp på ett fat och krydda med salt och peppar.
  3. Klicka i smör i stekpannan och stek lövbiffarna hastigt, ca 30 sek per sida. Salta och peppra.
  4. Servera köttet med riven pepparrot och rå äggula tillsammans med moset och de stekta tomaterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2020-01-24

Gott gott!

Anders

2019-10-15

Bra recept!

Liknande recept

Skink- och ostpaj

(7)

Omelett med skinka och broccoli

(68)

Fläskpannkaka med bacon och morot

(90)

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

(8)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Sparris- och skinkomelett

(11)

Äggakaka med rårörda lingon

(51)

Brunchplåt

(34)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, delade
  • 1 msk smör
  • 600 g lövbiff
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g färsk pepparrot, finriven
  • 4 äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • Mos
  • 500 g potatis
  • 500 g palsternacka
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Lövbiff med ägg och pepparrot

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Lövbiff med rå äggula och färskriven pepparrot, serveras med ett härligt palsternacksmos.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mos: Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa med potatisstomp eller ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna ca 2 min per sida. Lägg upp på ett fat och krydda med salt och peppar.
  3. Klicka i smör i stekpannan och stek lövbiffarna hastigt, ca 30 sek per sida. Salta och peppra.
  4. Servera köttet med riven pepparrot och rå äggula tillsammans med moset och de stekta tomaterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2020-01-24

Gott gott!

Anders

2019-10-15

Bra recept!

Liknande recept

Skink- och ostpaj

(7)

Omelett med skinka och broccoli

(68)

Fläskpannkaka med bacon och morot

(90)

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

(8)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Sparris- och skinkomelett

(11)

Äggakaka med rårörda lingon

(51)

Brunchplåt

(34)