Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo

Betyg (1-5):
3.65 (20 betyg)

En härlig sallad med färskpotatis, majs och chili i en god rödvinsvinäger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 majskolv i bit
  • 300 g tunt skivad chorizo
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad röd chili urkärnad
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt majskolvarna efter 10 minuter.
  2. Stek korven under omrörning tills de är något knapriga.
  3. Värm buljong, vatten, vinäger och olja. Tillsätt salt och peppar.
  4. Blanda potatis, majskolvar, paprika och färsk röd chili i en skål. Häll lagen över grönsakerna och rör om ordentligt.
  5. Toppa salladen med persilja och nystekta chorizoskivor.

Tips

Pimpa salladen med blekselleri, purjolök och 1 tsk dillfrön. Du kan byta ut chorizon mot grillad halloumi om du vill göra en vegetarisk variant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2012-05-23

Underbart God!! Mera såna recept!!

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Lax- och spenatpaj

(90)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Risnudelsallad med broccoli

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 majskolv i bit
  • 300 g tunt skivad chorizo
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad röd chili urkärnad
  • 1 dl hackad persilja

Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo

Betyg (1-5):
3.65 (20 betyg)

En härlig sallad med färskpotatis, majs och chili i en god rödvinsvinäger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt majskolvarna efter 10 minuter.
  2. Stek korven under omrörning tills de är något knapriga.
  3. Värm buljong, vatten, vinäger och olja. Tillsätt salt och peppar.
  4. Blanda potatis, majskolvar, paprika och färsk röd chili i en skål. Häll lagen över grönsakerna och rör om ordentligt.
  5. Toppa salladen med persilja och nystekta chorizoskivor.

Tips

Pimpa salladen med blekselleri, purjolök och 1 tsk dillfrön. Du kan byta ut chorizon mot grillad halloumi om du vill göra en vegetarisk variant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2012-05-23

Underbart God!! Mera såna recept!!

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Lax- och spenatpaj

(90)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies