Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

En härlig sallad med färskpotatis, majs och chili i en god rödvinsvinäger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 majskolv i bit
  • 300 g tunt skivad chorizo
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad röd chili urkärnad
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt majskolvarna efter 10 minuter.
  2. Stek korven under omrörning tills de är något knapriga.
  3. Värm buljong, vatten, vinäger och olja. Tillsätt salt och peppar.
  4. Blanda potatis, majskolvar, paprika och färsk röd chili i en skål. Häll lagen över grönsakerna och rör om ordentligt.
  5. Toppa salladen med persilja och nystekta chorizoskivor.

Tips

Pimpa salladen med blekselleri, purjolök och 1 tsk dillfrön. Du kan byta ut chorizon mot grillad halloumi om du vill göra en vegetarisk variant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2012-05-23

Underbart God!! Mera såna recept!!

Liknande recept

Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(178)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 majskolv i bit
  • 300 g tunt skivad chorizo
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad röd chili urkärnad
  • 1 dl hackad persilja

Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

En härlig sallad med färskpotatis, majs och chili i en god rödvinsvinäger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt majskolvarna efter 10 minuter.
  2. Stek korven under omrörning tills de är något knapriga.
  3. Värm buljong, vatten, vinäger och olja. Tillsätt salt och peppar.
  4. Blanda potatis, majskolvar, paprika och färsk röd chili i en skål. Häll lagen över grönsakerna och rör om ordentligt.
  5. Toppa salladen med persilja och nystekta chorizoskivor.

Tips

Pimpa salladen med blekselleri, purjolök och 1 tsk dillfrön. Du kan byta ut chorizon mot grillad halloumi om du vill göra en vegetarisk variant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2012-05-23

Underbart God!! Mera såna recept!!

Liknande recept

Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(178)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)