Löskokt ägg i misosoppa med alger

Betyg (1-5):
3 (11 betyg)

Koka ägget som japanerna. Det tar lite längre tid men är helt klart mödan värd.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 72 g pulverkoncentrerad misosoppa i påse (1 portion/person)
  • 4 ägg
  • 1 tsk sesamolja
  • 5 cm gräslök, eller alger, t.ex. wakame eller arame

Gör så här

  1. Koka misosoppan enligt anvisning på paketet.Lägg ner äggen ett och ett med hjälp av en sked i kokande vatten. Låt sjuda i sex minuter för löskokt. Spola äggen i kallt vatten så att kokningen avstannar. Knäck äggen och lägg dem i en soppskål per portion. Häll misosoppan över, tillsätt sesamolja. Toppa med gräslök eller alger.

45-minutersägg

  1. Tillaga äggen som ett japanskt proffs! Resultatet blir en riktigt krämig gula med en silkeslen vita. En garanterat annorlunda matupplevelse.
  2. Värm vatten till 65 grader i en kastrull. Reglera temperaturen genom att dra kastrullen delvis från plattan och ha en tillbringare kallt vatten vid sidan av för att sänka temperaturen om det blir för varmt. Använd en termometer.
  3. Riv av locket till en äggkartong och sänk ner kartongbottnen med äggen i vattnet.
  4. Koka äggen i 65 grader i 45 minuter. När vattnet är 65 grader koagulerar vitan och gulan blir krämig. Skölj äggen i kallt vatten. Knäck äggen och lägg dem i fyra soppskålar. I övrigt, följ receptet här intill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatisfrittata med paprika

(17)

Blomkålsplättar

(4)

Frasig minipizza

(19)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Butternutomelett

(0)

Havrepannkakor

(31)

Örtfrittata

(2)

Omelett "man tar vad man har"

(27)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 72 g pulverkoncentrerad misosoppa i påse (1 portion/person)
  • 4 ägg
  • 1 tsk sesamolja
  • 5 cm gräslök, eller alger, t.ex. wakame eller arame

Löskokt ägg i misosoppa med alger

Betyg (1-5):
3 (11 betyg)

Koka ägget som japanerna. Det tar lite längre tid men är helt klart mödan värd.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka misosoppan enligt anvisning på paketet.Lägg ner äggen ett och ett med hjälp av en sked i kokande vatten. Låt sjuda i sex minuter för löskokt. Spola äggen i kallt vatten så att kokningen avstannar. Knäck äggen och lägg dem i en soppskål per portion. Häll misosoppan över, tillsätt sesamolja. Toppa med gräslök eller alger.

45-minutersägg

  1. Tillaga äggen som ett japanskt proffs! Resultatet blir en riktigt krämig gula med en silkeslen vita. En garanterat annorlunda matupplevelse.
  2. Värm vatten till 65 grader i en kastrull. Reglera temperaturen genom att dra kastrullen delvis från plattan och ha en tillbringare kallt vatten vid sidan av för att sänka temperaturen om det blir för varmt. Använd en termometer.
  3. Riv av locket till en äggkartong och sänk ner kartongbottnen med äggen i vattnet.
  4. Koka äggen i 65 grader i 45 minuter. När vattnet är 65 grader koagulerar vitan och gulan blir krämig. Skölj äggen i kallt vatten. Knäck äggen och lägg dem i fyra soppskålar. I övrigt, följ receptet här intill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatisfrittata med paprika

(17)

Blomkålsplättar

(4)

Frasig minipizza

(19)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Butternutomelett

(0)

Havrepannkakor

(31)

Örtfrittata

(2)

Omelett "man tar vad man har"

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies