För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Löksoppa med basilikabröd

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Löksoppa är fransk billig husmanskost. Piffa till soppmiddagen med ett hembakat bröd. Det här är bakat på bönor med basilika som smaksättning. Perfekt till soppan!

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 skivade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 12 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl riven ost
  • Basilikabröd:
  • 400 g kokta stora vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 2 tsk salt
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special (480 g)
  • 5 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Fräs löken i smör i en kastrull tills den mjuknat och fått färg. Salta och peppra och rör om då och då. Häll i vatten och vin och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt kryddorna och låt koka ca 15 min.
  2. Häll upp soppan i fyra skålar och toppa med riven ost. Servera med bröd.

Basilikabröd:

  1. Mixa bönorna slätt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, bönorna, basilika och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen blank och slät, med slev eller för hand. Degen blir rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på 2 msk olja. Häll i degen och tryck ut i formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim. Ringla över resterande olja och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

Tips

För en mustigare soppa; byt grönsaksbuljong mot köttbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(25)

Kyckling med chimichurri

(24)

Texmexsallad från grillmiddagen

(2)

Pulled pork i hamburgerbröd

(13)

Kycklingcurry med picklad rödlök

(8)

Köttbullar i kokossås

(18)

Långkok i ugn

(34)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 6 skivade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 12 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl riven ost
  • Basilikabröd:
  • 400 g kokta stora vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 2 tsk salt
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special (480 g)
  • 5 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Löksoppa med basilikabröd

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Löksoppa är fransk billig husmanskost. Piffa till soppmiddagen med ett hembakat bröd. Det här är bakat på bönor med basilika som smaksättning. Perfekt till soppan!

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i smör i en kastrull tills den mjuknat och fått färg. Salta och peppra och rör om då och då. Häll i vatten och vin och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt kryddorna och låt koka ca 15 min.
  2. Häll upp soppan i fyra skålar och toppa med riven ost. Servera med bröd.

Basilikabröd:

  1. Mixa bönorna slätt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, bönorna, basilika och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen blank och slät, med slev eller för hand. Degen blir rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på 2 msk olja. Häll i degen och tryck ut i formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim. Ringla över resterande olja och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

Tips

För en mustigare soppa; byt grönsaksbuljong mot köttbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(25)

Kyckling med chimichurri

(24)

Texmexsallad från grillmiddagen

(2)

Pulled pork i hamburgerbröd

(13)

Kycklingcurry med picklad rödlök

(8)

Köttbullar i kokossås

(18)

Långkok i ugn

(34)