Löksoppa med basilikabröd

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Löksoppa är fransk billig husmanskost. Piffa till soppmiddagen med ett hembakat bröd. Det här är bakat på bönor med basilika som smaksättning. Perfekt till soppan!

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 21 st
  • 6 skivade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 12 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl riven ost
  • Basilikabröd:
  • 400 g kokta stora vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 2 tsk salt
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special (480 g)
  • 5 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Fräs löken i smör i en kastrull tills den mjuknat och fått färg. Salta och peppra och rör om då och då. Häll i vatten och vin och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt kryddorna och låt koka ca 15 min.
  2. Häll upp soppan i fyra skålar och toppa med riven ost. Servera med bröd.

Basilikabröd:

  1. Mixa bönorna slätt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, bönorna, basilika och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen blank och slät, med slev eller för hand. Degen blir rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på 2 msk olja. Häll i degen och tryck ut i formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim. Ringla över resterande olja och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

Tips

För en mustigare soppa; byt grönsaksbuljong mot köttbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled pork i hamburgerbröd - Coop

(7)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Grekiskt långkok i ugn - Coop

(23)

Kyckling med chimichurri - Coop

(24)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök - Coop

(17)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Kycklingcurry med picklad rödlök - Coop

(7)

Köttbullar i kokossås - Coop

(18)
21 st
  • Ingredienser 21 st
  • 6 skivade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 12 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl riven ost
  • Basilikabröd:
  • 400 g kokta stora vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, rumsvarmt
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 2 tsk salt
  • 3.5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special (480 g)
  • 5 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Löksoppa med basilikabröd

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Löksoppa är fransk billig husmanskost. Piffa till soppmiddagen med ett hembakat bröd. Det här är bakat på bönor med basilika som smaksättning. Perfekt till soppan!

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i smör i en kastrull tills den mjuknat och fått färg. Salta och peppra och rör om då och då. Häll i vatten och vin och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt kryddorna och låt koka ca 15 min.
  2. Häll upp soppan i fyra skålar och toppa med riven ost. Servera med bröd.

Basilikabröd:

  1. Mixa bönorna slätt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, bönorna, basilika och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen blank och slät, med slev eller för hand. Degen blir rätt lös.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (30x20 cm) och ringla på 2 msk olja. Häll i degen och tryck ut i formen med oljiga händer. Låt jäsa ca 1 tim. Ringla över resterande olja och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min.

Tips

För en mustigare soppa; byt grönsaksbuljong mot köttbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled pork i hamburgerbröd - Coop

(7)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Grekiskt långkok i ugn - Coop

(23)

Kyckling med chimichurri - Coop

(24)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök - Coop

(17)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Kycklingcurry med picklad rödlök - Coop

(7)

Köttbullar i kokossås - Coop

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies