Löksoppa

Betyg (1-5):
3.06 (17 betyg)

Len och krämig värmande soppa för alla smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 msk smör
  • 4 tunt skivade gula lökar
  • 1 hackad purjolök
  • 1 skivad vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 lagerblad
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vitt vin (kan bytas ut mot vatten)
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, eller hönsbuljongtärningar
  • 0.5 tsk torkad dragon
  • 1 krm peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta och fräs löken tills den är glansig. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt lagerblad, grädde, vin och/eller vatten och buljongtärningar under omrörning. När soppan kokat upp och tjocknat, sänk värmen och låt den småkoka cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt dragon och smaka av med salt och peppar. Ta upp lagerbladet. Mixa soppan slät och häll upp i termos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk smör
  • 4 tunt skivade gula lökar
  • 1 hackad purjolök
  • 1 skivad vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 lagerblad
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vitt vin (kan bytas ut mot vatten)
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, eller hönsbuljongtärningar
  • 0.5 tsk torkad dragon
  • 1 krm peppar (efter smak)

Löksoppa

Betyg (1-5):
3.06 (17 betyg)

Len och krämig värmande soppa för alla smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta och fräs löken tills den är glansig. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt lagerblad, grädde, vin och/eller vatten och buljongtärningar under omrörning. När soppan kokat upp och tjocknat, sänk värmen och låt den småkoka cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt dragon och smaka av med salt och peppar. Ta upp lagerbladet. Mixa soppan slät och häll upp i termos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies