Löksås - bondsås

Betyg (1-5):
3.4 (70 betyg)

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten eller 1 dl + 1 dl öl
  • 2 dl grädde
  • 0.5 kött- eller grönsaksbuljongtärning eller 0,75 msk fond
  • peppar
  • kinesisk soja

Gör så här

  1. Skala och skiva löken fint. Fräs den mjuk i fettet i en kastrull eller stekpanna. Strö sockret över löken. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vätskan lite i taget under omrörning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning. Tillsätt buljong eller fond och småkoka ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och soja.

Servering

Servera till stekt fläsk, korv eller stekt salt sill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-11-13

Häll i standardmjölk istället och låt puttra tills det tjocknar och häll i mer mjölk. Till slut har man gräddig sås åt många såsälskare. Man kan sila bort lök om det är nån som vill ha klumpfritt.

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(41)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Falafel från Falafelbaren

(18)

Okragryta med lök och tomat

(3)

Sötpotatis-, lök- och ostpudding

(1)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten eller 1 dl + 1 dl öl
  • 2 dl grädde
  • 0.5 kött- eller grönsaksbuljongtärning eller 0,75 msk fond
  • peppar
  • kinesisk soja

Löksås - bondsås

Betyg (1-5):
3.4 (70 betyg)

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva löken fint. Fräs den mjuk i fettet i en kastrull eller stekpanna. Strö sockret över löken. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vätskan lite i taget under omrörning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning. Tillsätt buljong eller fond och småkoka ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och soja.

Servering

Servera till stekt fläsk, korv eller stekt salt sill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-11-13

Häll i standardmjölk istället och låt puttra tills det tjocknar och häll i mer mjölk. Till slut har man gräddig sås åt många såsälskare. Man kan sila bort lök om det är nån som vill ha klumpfritt.

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(41)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Falafel från Falafelbaren

(18)

Okragryta med lök och tomat

(3)

Sötpotatis-, lök- och ostpudding

(1)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies