Lökpaj med smördeg

Betyg (1-5):
4.42 (19 betyg)

Frasig paj gjord på smördeg med lökfyllning.

Tillagningstid: 30 min + ca 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 265 g färsk smördeg
  • 600 g gul lök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Till servering
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Rulla ut och lägg degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så att degen går upp till kanterna. Skär eventuellt bort degens hörn.
  2. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen tills degen är uppuffad, ca 10 min. Stek löken gyllenbrun på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 10 min. Rör om då och då och tillsätt timjan. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde och salt.
  3. Fördela löken i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min. Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Minestronesoppa med linser - Coop

(2)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 265 g färsk smördeg
  • 600 g gul lök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Till servering
  • 70 g salladsmix

Lökpaj med smördeg

Betyg (1-5):
4.42 (19 betyg)

Frasig paj gjord på smördeg med lökfyllning.

Tillagningstid: 30 min + ca 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut och lägg degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så att degen går upp till kanterna. Skär eventuellt bort degens hörn.
  2. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen tills degen är uppuffad, ca 10 min. Stek löken gyllenbrun på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 10 min. Rör om då och då och tillsätt timjan. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde och salt.
  3. Fördela löken i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min. Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Minestronesoppa med linser - Coop

(2)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies