Lökpaj med smördeg

Betyg (1-5):
4.2 (30 betyg)

Frasig paj gjord på smördeg med lökfyllning.

Tillagningstid: 30 min + ca 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 265 g färsk smördeg
  • 600 g gul lök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Rulla ut och lägg degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så att degen går upp till kanterna. Skär eventuellt bort degens hörn.
  2. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen tills degen är uppuffad, ca 10 min. Stek löken gyllenbrun på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 10 min. Rör om då och då och tillsätt timjan. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde och salt.
  3. Fördela löken i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min. Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 265 g färsk smördeg
  • 600 g gul lök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 70 g salladsmix

Lökpaj med smördeg

Betyg (1-5):
4.2 (30 betyg)

Frasig paj gjord på smördeg med lökfyllning.

Tillagningstid: 30 min + ca 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut och lägg degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så att degen går upp till kanterna. Skär eventuellt bort degens hörn.
  2. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen tills degen är uppuffad, ca 10 min. Stek löken gyllenbrun på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 10 min. Rör om då och då och tillsätt timjan. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde och salt.
  3. Fördela löken i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min. Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies