
Lökpaj med oliver och sardeller
Betyg (1-5):
Timjan och Västerbottensost pryder toppen på denna saftiga paj.
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Pajdeg:
- 1.5 dl dinkelmjöl, gärna fullkorn
- 1.5 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 1 msk vatten
- 2 krm salt
- Lökfyllning:
- 2 msk olivolja
- 2 gula lökar, i klyftor
- 1 rödlök, i klyftor
- 1 skivad purjolök
- 1 tsk timjan
- 1 krm svartpeppar
- 3 ägg
- 2.5 dl grädde
- 6 tunt strimlade sardellfiléer
- 1 dl gröna oliver
- 2 dl riven Västerbottensost
- 2 krm salt
- Garnering:
- 1 msk färsk timjan
Gör så här
Pajdeg
- Blanda samman mjöl och salt och finfördela smöret tillsammans med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och ställ kallt minst en timme.
Fyllning
- Värm olivolja i en panna och bryn löken tillsammans med timjan, salt och peppar. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Vispa samman ägg och grädde. Fördela löken i pajskalet, lägg på sardeller och oliver. Häll över äggstanningen och den rivna osten.
Grädda i ugn
- Grädda i cirka 30 minuter.
Liknande recept
Lökpaj med oliver och sardeller
Betyg (1-5):
Timjan och Västerbottensost pryder toppen på denna saftiga paj.
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Pajdeg
- Blanda samman mjöl och salt och finfördela smöret tillsammans med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och ställ kallt minst en timme.
Fyllning
- Värm olivolja i en panna och bryn löken tillsammans med timjan, salt och peppar. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Vispa samman ägg och grädde. Fördela löken i pajskalet, lägg på sardeller och oliver. Häll över äggstanningen och den rivna osten.
Grädda i ugn
- Grädda i cirka 30 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!