För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lökpaj med oliver och sardeller

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Timjan och västerbottenost pryder toppen på denna saftiga paj.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl dinkelmjöl, gärna fullkorn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • Lökfyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 skivad purjolök
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 6 tunt strimlade sardellfiléer
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 dl riven västerbottensost eller annan vällagrad ost
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda samman mjöl och salt och finfördela smöret tillsammans med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och ställ kallt minst en timme.

Fyllning

  1. Värm olivolja i en panna och bryn löken tillsammans med timjan, salt och peppar. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Vispa samman ägg och grädde. Fördela löken i pajskalet, lägg på sardeller och oliver. Häll över äggstanningen och den rivna osten.

Grädda i ugn

  1. Grädda i cirka 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Lökpaj med smördeg

(35)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(26)

Klassisk laxburgare

(3)

Lökpaj med gröna oliver och parmesanost

(29)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Koreansk BBQ-taco

(3)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl dinkelmjöl, gärna fullkorn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • Lökfyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 skivad purjolök
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 6 tunt strimlade sardellfiléer
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 dl riven västerbottensost eller annan vällagrad ost
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Lökpaj med oliver och sardeller

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Timjan och västerbottenost pryder toppen på denna saftiga paj.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda samman mjöl och salt och finfördela smöret tillsammans med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och ställ kallt minst en timme.

Fyllning

  1. Värm olivolja i en panna och bryn löken tillsammans med timjan, salt och peppar. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Vispa samman ägg och grädde. Fördela löken i pajskalet, lägg på sardeller och oliver. Häll över äggstanningen och den rivna osten.

Grädda i ugn

  1. Grädda i cirka 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Lökpaj med smördeg

(35)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(26)

Klassisk laxburgare

(3)

Lökpaj med gröna oliver och parmesanost

(29)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Koreansk BBQ-taco

(3)