Lökpaj med oliver och sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (9 betyg)

Timjan och Västerbottensost pryder toppen på denna saftiga paj.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl dinkelmjöl, gärna fullkorn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • Lökfyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 skivad purjolök
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 6 tunt strimlade sardellfiléer
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda samman mjöl och salt och finfördela smöret tillsammans med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och ställ kallt minst en timme.

Fyllning

  1. Värm olivolja i en panna och bryn löken tillsammans med timjan, salt och peppar. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Vispa samman ägg och grädde. Fördela löken i pajskalet, lägg på sardeller och oliver. Häll över äggstanningen och den rivna osten.

Grädda i ugn

  1. Grädda i cirka 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Koreansk BBQ-taco

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ostpaj

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl dinkelmjöl, gärna fullkorn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • Lökfyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 skivad purjolök
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 6 tunt strimlade sardellfiléer
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Lökpaj med oliver och sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (9 betyg)

Timjan och Västerbottensost pryder toppen på denna saftiga paj.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda samman mjöl och salt och finfördela smöret tillsammans med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och ställ kallt minst en timme.

Fyllning

  1. Värm olivolja i en panna och bryn löken tillsammans med timjan, salt och peppar. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Vispa samman ägg och grädde. Fördela löken i pajskalet, lägg på sardeller och oliver. Häll över äggstanningen och den rivna osten.

Grädda i ugn

  1. Grädda i cirka 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Koreansk BBQ-taco

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ostpaj

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Lammstek i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)