
Lökmarmelad
Betyg (1-5):
Syrlig vinäger tillsammans med fikon och farinsocker ger lökmarmeladen en perfekt sötma.
Tillagningstid: 35 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk smör
- 6 tunt skivade silverlökar
- 0.5 dl vitvinsvinäger, eller vit balsamvinäger
- 1 msk farinsocker
- 4 torkade fikon, i bitar
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Lägg i löken och stek på hög värme.
- Tillsätt vinäger, farinsocker och fikon. Sänk värmen och sjud i ca 15 minuter.
- Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs.
- Häll upp i glasburk. Kan förvaras två veckor i kylskåp.
Liknande recept
Lökmarmelad
Betyg (1-5):
Syrlig vinäger tillsammans med fikon och farinsocker ger lökmarmeladen en perfekt sötma.
Tillagningstid: 35 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Lägg i löken och stek på hög värme.
- Tillsätt vinäger, farinsocker och fikon. Sänk värmen och sjud i ca 15 minuter.
- Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs.
- Häll upp i glasburk. Kan förvaras två veckor i kylskåp.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!