Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fyllda ägghalvor på salladsbädd passar lika bra som förrätt som på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 4 hackade ansjovisfiléer
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm nymalen peppar
  • 2 msk grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • 150 g blad från sallad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Dela de hela kokta kalla äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det.
  2. Hacka äggen. Blanda med lök, ansjovis, dill, salt och peppar och bind ihop blandningen med lite grädde. Fördela den i skalhalvorna. Vänd sidan med fyllning i ströbröd.
  3. Stek sidorna med fyllning försiktigt i lite fett i en stekpanna på svag värme. Lägg äggen på en bädd av strimlade salladsblad.

Servering

Servera som förrätt eller på t ex påskbordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Getostbrülésnitt

(5)

Levain med laxröra

(6)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Keselladipp

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 4 hackade ansjovisfiléer
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm nymalen peppar
  • 2 msk grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • 150 g blad från sallad
  • 2 krm salt

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fyllda ägghalvor på salladsbädd passar lika bra som förrätt som på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela de hela kokta kalla äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det.
  2. Hacka äggen. Blanda med lök, ansjovis, dill, salt och peppar och bind ihop blandningen med lite grädde. Fördela den i skalhalvorna. Vänd sidan med fyllning i ströbröd.
  3. Stek sidorna med fyllning försiktigt i lite fett i en stekpanna på svag värme. Lägg äggen på en bädd av strimlade salladsblad.

Servering

Servera som förrätt eller på t ex påskbordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Getostbrülésnitt

(5)

Levain med laxröra

(6)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Keselladipp

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies