Ljummen svampsallad

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Svampsallad med spenat och pinjenötter blir extra god med knaperstekta krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 liter rensad, blandad färsk svamp
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 25 g valnötter eller pinjenötter
  • 150 g färsk, grovstrimlad mangold eller spenat
  • 8 delade körsbärstomater
  • 0.5 dl basilika
  • Servering:
  • 200 g ekbladssallad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 2 dl brödkrutonger, knaperstekta i olivolja
  • 4 grova bröd, knaperstekta i olivolja

Gör så här

  1. Dela de största svamparna i bitar. Stek svamp och lök i lite av matfettet tills all vätska kokat in. Krydda. Tillsätt resten av matfettet och nötterna och stek ytterligare några minuter tills svamp och nötter fått lite färg. Blanda ner mangold eller spenat, tomater och basilika. Låt allt bli genomvarmt.
  2. Fördela ekbladssalladen på tallrikarna eller i en stor skål. Häll över den varma salladen, droppa över olivolja och strö över salt och parmesanost.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen höstsallad

(2)

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

(12)

Öppen svampomelett

(6)

Hyderabadi vegetarian pilau (stekt ris med grönsaker och cashewnötter)

(3)

Matkassens caesarsallad

(31)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 liter rensad, blandad färsk svamp
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 25 g valnötter eller pinjenötter
  • 150 g färsk, grovstrimlad mangold eller spenat
  • 8 delade körsbärstomater
  • 0.5 dl basilika
  • Servering:
  • 200 g ekbladssallad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 2 dl brödkrutonger, knaperstekta i olivolja
  • 4 grova bröd, knaperstekta i olivolja

Ljummen svampsallad

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Svampsallad med spenat och pinjenötter blir extra god med knaperstekta krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela de största svamparna i bitar. Stek svamp och lök i lite av matfettet tills all vätska kokat in. Krydda. Tillsätt resten av matfettet och nötterna och stek ytterligare några minuter tills svamp och nötter fått lite färg. Blanda ner mangold eller spenat, tomater och basilika. Låt allt bli genomvarmt.
  2. Fördela ekbladssalladen på tallrikarna eller i en stor skål. Häll över den varma salladen, droppa över olivolja och strö över salt och parmesanost.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen höstsallad

(2)

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

(12)

Öppen svampomelett

(6)

Hyderabadi vegetarian pilau (stekt ris med grönsaker och cashewnötter)

(3)

Matkassens caesarsallad

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies