För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Meurling

2015-12-06

Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(96)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(15)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(21)

Fiskbullar i citrongräddsås

(18)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Meurling

2015-12-06

Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(96)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(15)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(21)

Fiskbullar i citrongräddsås

(18)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)