
Ljummen sallad med varmrökt lax
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g rödbetor
- 2 msk smör
- 400 g tärnad savoykål
- 1 msk honung
- 400 g varmrökt lax
- 0.5 tsk salt
- Dressing:
- 0.5 dl kapris
- 0.5 citron, saften och finrivet skal
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- salt och peppar
Gör så här
- Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.
Liknande recept
Ljummen sallad med varmrökt lax
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-12-06
Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Magnus Meurling
2015-12-06
Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.