Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Meurling

2015-12-06

Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.

Liknande recept

Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Meurling

2015-12-06

Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.

Liknande recept

Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)