Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.83 (18 betyg)

Krispig kål och sötsyrlig dressing. Kan man hitta ett bättre tillbehör till köttbullar och skinka?

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g rödkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 10 torkade aprikoser
  • 1.5 dl rostade nötter t ex hasselnötter el pistagenötter
  • 0.25 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 färska fikon i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt med mandolin eller osthyvel.
  2. Fräs ca 5 min i olja tillsammans med honung, vinäger och kryddor.
  3. Vänd ihop med hackade aprikoser och toppa med nötter. Salta, peppra och toppa med fikon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad potatis med tzatziki

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Avocado- & mangosallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Grönkålssallad med apelsin

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(39)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g rödkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 10 torkade aprikoser
  • 1.5 dl rostade nötter t ex hasselnötter el pistagenötter
  • 0.25 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 färska fikon i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.83 (18 betyg)

Krispig kål och sötsyrlig dressing. Kan man hitta ett bättre tillbehör till köttbullar och skinka?

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt med mandolin eller osthyvel.
  2. Fräs ca 5 min i olja tillsammans med honung, vinäger och kryddor.
  3. Vänd ihop med hackade aprikoser och toppa med nötter. Salta, peppra och toppa med fikon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad potatis med tzatziki

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Avocado- & mangosallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Grönkålssallad med apelsin

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(39)