
Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter
Betyg (1-5):
Krispig kål och sötsyrlig dressing. Kan man hitta ett bättre tillbehör till köttbullar och skinka?
Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g rödkål
- 1 msk olivolja
- 2 msk flytande honung
- 2 msk vitvinsvinäger
- 3 kryddnejlikor
- 1 kanelstång
- 10 torkade aprikoser
- 1.5 dl rostade nötter t ex hasselnötter el pistagenötter
- 0.25 tsk nymalen svartpeppar
- 2 färska fikon i klyftor
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Strimla kålen tunt med mandolin eller osthyvel.
- Fräs ca 5 min i olja tillsammans med honung, vinäger och kryddor.
- Vänd ihop med hackade aprikoser och toppa med nötter. Salta, peppra och toppa med fikon.
Liknande recept
Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter
Betyg (1-5):
Krispig kål och sötsyrlig dressing. Kan man hitta ett bättre tillbehör till köttbullar och skinka?
Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Strimla kålen tunt med mandolin eller osthyvel.
- Fräs ca 5 min i olja tillsammans med honung, vinäger och kryddor.
- Vänd ihop med hackade aprikoser och toppa med nötter. Salta, peppra och toppa med fikon.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!